28 mestres gironins es formaran a la localitat marroquina de Xauen

Els participants viatjaran del 7 al 10 de desembre al nord del Marroc per conèixer de primera ma el sistema educatiu

Aquest projecte està organitzat per l'Associació Ídem i la Fundació Pau i Solidaritat de les CCOO. La iniciativa compta amb una xerrada informativa, que s'ha realitzat aquest dissabte al centre cívic Pla de Palau on s'ha fet un repàs al sistema educatiu del Marroc, la realitat sociocultural del país i les característiques de l'aprenentatge en aquest estat.

Segons han detallat fonts de l'Associació Ídem, la majoria de nens immigrants que arriben a les escoles catalanes són provinents del Marroc i, per això, aquest projecte és "més interessant i útil" per als professors d'arreu de Catalunya. "Aquest projecte és fonamental per a la integració del col·lectiu immigrant marroquí i és una eina de cooperació entre Xauen i Girona", ha ressaltat el coordinador d'aquest projecte, Yasser Saadoune.

L'objectiu d'aquest intercanvi i formació és que els professors tingui una "aproximació diferent" a la situació dels escolars provinents del Marroc. A partir del 7 i fins al 10 de desembre, els mestres inscrits visitaran les escoles de la ciutat de Xauen, al nord del Marroc, faran tallers amb els mestres d'allà i trobades amb les AMPA dels diferents centres. Posteriorment, del 23 al 27 de gener, els professors marroquins visitaran diverses escoles gironines per conèixer de primera mà el sistema educatiu català.