El Festimams de Girona tanca la 5a edició amb un 95% d'ocupació

Cinc dels vuit espectacles han esgotat entrades

La cinquena edició del nou Festimams, el festival d'humor i música gironí, ha tancat aquest diumenge quatre dies seguits d'espectacles amb un 95% d'ocupació. Amb un nou format i un nou escenari, el festival ha exhaurit entrades per a cinc dels vuit espectacles: La Sotana, El Soterrani, Peyu i Jair, Ana Polo i Oye Sherman, i Fel Faixedas i Pep Poblet. Fel Faixedas, director artístic del Festimams, afirma que la valoració d'aquesta edició és "extraordinària": "El nou format ha estat un èxit per moltes raons, perquè la nova ubicació ha tingut molt encant, a l'aire lliure, i és un fet que el públic ha agraït" També posa el focus en la programació, que ha atret púbic més jove situant la mitjana d'edat entre els 25 i els 30.

El rejoveniment del públic (fins a aquest any la mitjana d'edat voltava els 50) fa que Faixedas auguri que el festival "té molt futur". També valora positiva l'escenari principal, al pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Tot i la irregularitat climatològica, només un espectacle (Guillem Roma) va haver de canviar d'escenari, a dins de l'auditori de la Casa de Cultura. "Finalment el temps ens ha acompanyat i només hem hagut de recol·locar un concert i va acabar sent positiu perquè a dins de l'auditori ens va regalar un concert més íntim", afegeix Faixedas.

L'espectacle del mateix Fel Faixedas, amb el saxofonista Pep Poblet, es va traslladar al Centre Cultural La Mercè, en un lloc interior, per afavorir l'escenografia de 'La força d'un destí'. La música de La Ludwig Band i la màgia familiar de Jordi Pota han completat un Festimams que ha comptat amb una activitat de micro obert per descobrir nous talents artístics on s'hi van presentar dos monologuistes (Ester Bertran i Aleix Cabarrocas) i el jove grup de música Somiatruites. El certamen, dirigit per Fel Faixedas i Raül Cuadras, havia posat a la venda prop de 150 entrades per cada espectacle.

Els convidats del Festimams 2021 han estat artistes còmics, monologuistes i personatges del món de la música i de la ràdio en l'àmbit català, com els membres d'El Soterrani, de La Sotana, Peyu i Jair Domínguez, Ana Polo i Oye Sherman, La Ludwig Band, Guillem Roma, Fel Faixedas i Pep Poblet, i la màgia en família de Jordi Pota. El Festimams ha comptat amb el patrocini de la Diputació de Girona, Ajuntament de Girona, Autopodium Audi, Estrella Damm, Frit Ravich, Òptica Muralla, Girona Excel·lent i DO Empordà.

El Festimams va néixer el 2017 a Arbúcies i la seva fórmula ha tingut molt bona acceptació entre el públic en les quatre primeres edicions: els protagonistes dels sopars-tertúlia explicaven la seva experiència com a personatges coneguts, mentre sopaven amb el públic assistent, que els podien fer preguntes. En l'edició passada, entre els cinc espectacles hi van participar 1.400 espectadors, que van omplir cada cop la sala de l'Hotel Palau de Bellavista by URHhotels de Girona. L'hotel gironí hi va acollir dues edicions, mentre que les dues primeres es van celebrar al restaurant Mams d'Arbúcies i al Lotus Blau del Balneari Termes Orion, de Santa Coloma de Farners.

Pel Festimams hi han participat diferents personatges del panorama televisiu, esportiu, radiofònic i musical català, com Albert Om, Joan Laporta, Joan Dausà, Marc Giró, Xuriguera, Fel Faixedas, protagonistes del 'Polònia', de TV3, Peyu, Jair Domínguez, Elisenda Carod, Laura Rosel, Empar Moliner, Toni Soler, Queco Novell, Toni Albà, Toni Clapés, Els Amics de les Arts, Pep Plaza, Els Òscars, Roger de Gràcia i el Sr. Bohigues, entre altres.