Calonge trenca el conveni amb els gestors de l'escola de música i impulsa un nou projecte

El consistori treballarà a partir d'ara amb Girona Arteller SCCL

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa un nou projecte d’escola de música amb Girona Artelier SCCL, actual gestora de La Moderna, l’Escola de Música Moderna de Girona. D’aquesta manera l’Ajuntament busca donar suport a un projecte pedagògic professional, innovador i de qualitat que sigui viable econòmicament.

La decisió d’impulsar una nova escola de música parteix de la pèrdua de confiança amb l’Associació titular en l’Escola de Música Adrià Sardó. Aquesta pèrdua de confiança ve donada pel fet que fa temps que l’Ajuntament demana un canvi organitzatiu i un pla de viabilitat econòmica per garantir la màxima transparència dels diners públics que s’hi destinen.

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit acabar la relació amb l’Associació Escola de Música Adrià Sardó de Calonge no donant continuïtat al conveni de col·laboració a partir del curs 2021-2022. Fins ara, aquest conveni establia una col·laboració econòmica per part de l’Ajuntament de 31.000 euros per curs, així com la cessió gratuïta dels dos locals on actualment hi ha l’escola i també els costos de subministrament, neteja i manteniment de les instal·lacions.

El regidor de cultura, Norbert Botella, explica que “hem perdut la confiança en l’Associació Escola de Música de Calonge, que és la titular de l’Escola de Música Adrià Sardó” i afegeix que “la seva gestió ha portat l’escola a una situació econòmica compromesa i per part de l’Ajuntament no hi podem continuar donant suport perquè tenim unes obligacions legals que no podem obviar sota cap concepte. Per això i perquè els ensenyaments musicals són una prioritat de govern, hem buscat una alternativa que sigui de qualitat, que presenti un projecte encoratjador, professional i compromès amb l’excel·lència musical”.

Botella afegeix que durant els propers dies es reunirà amb totes les famílies que ho sol·licitin per explicar la situació i el nou projecte.