Una gran calamarsada obliga a retirar la pedra amb màquines a Ribes de Freser

Molts baixos van patir inundacions

Una calamarsada intensa va obligar ahir a retirar la pedra acumulada amb màquines pels carrers de Ribes de Freser (Ripollès). L'aigua també va entrar en baixos de botigues i locals. "Va durar només uns cinc minuts però va ser molt intens, la calamarsa tenia la mida d'un bombó", explica la seva alcaldessa, Mònica Santjaume.

Les pendents dels carrers van fer que bona part de la pedra s'acumulés a la zona del carrer Major i part del Nostra Senyora de Gràcia. Les fulles, a més, van tapar els embornals, que no podien engolir l'aigua i el gel. La batllessa agraeix la col·laboració dels veïns, que van sortir ràpidament amb pales i escombres, i també la brigada municipal i els Bombers.

La calamarsada va caure quan passades les set de la tarda i es va allargar uns cinc minuts. Un dels punts d'actuació dels Bombers, que van activar tres dotacions, va ser al pont de l'entrada, que va quedar inundat. Al cap de dues hores i després de retirar el guix important de gel acumulat amb màquines, els carrers tornaven a ser transitables.

Entre els desperfectes de la calamarsada, destaquen el trencament de tendals d'alguns establiments i la inundació de baixos i locals. Aquest matí es quantificaran els danys del que va ser una tempesta molt intensa. La pedra també ha malmès els horts de la zona. "Si arriba a durar més, no sé com ens en sortim", afirma l'alcaldessa, que agraeix la rapidesa de la brigada, Bombers i dels mateixos veïns.