Detecten cinc casos d'explotació laboral amb 36 treballadors afectats a la demarcació de Girona

La multa mínima és de 10.000 euros

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil de la província de Girona, que han comptat amb la col·laboració de la Inspecció Provincial de Treball, han portat a terme un operatiu conjunt en el marc de la lluita contra l'explotació laboral, en la qual s'han dut a terme diverses inspeccions de centres de treball en localitats gironines.

Aquest tipus d'operacions té com a principal prioritat la detecció de possibles casos d'explotació laboral i durant el mateix s'han dut a terme diferents inspeccions en locals comercials de les localitats de Girona, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, Palamós i Blanes.

Es van inspeccionar un total de 11 establiments i es van identificar a un total de 36 treballadors que es trobaven al seu lloc de treball en el moment de la intervenció.

Per part de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de Girona s'han iniciat cinc expedients per incompliment de la normativa reguladora dels drets i relacions laborals, al no tenir aquests treballadors la corresponent autorització per poder treballar al local inspeccionat.

Aquests expedients si prosperen podrien comportar multes des d'un mínim de 10.000 euros fins a un màxim de 1.000.000 euros.