Fernández diu que treballarà perquè el PSC 'torni a ser l'alternativa social'

El candidat gironí defensa que els socialistes són els únics que han fet "autocrítica" durant la campanya

El PSC ha escollit el parc de les Ribes del Ter per cloure la campanya. Allà, regidors, diputats, alcaldes i membres de la candidatura al Parlament han fet una foto de família. Durant l'acte, el candidat, Juli Fernández, ha aprofitat per fer una valoració de la campanya i ha remarcat que el PSC ha estat l'únic de fer autocrítica i que ha aportat propostes concretes per un "model alternatiu per sortir de la crisi".

El cap de llista dels socialistes gironins ha reconegut que el partit ha de "recuperar l'espai perdut" però ha remarcat la importància que ha de tenir el partit en el futur. Per això, s'ha compromès a treballar ja des de l'endemà de les eleccions per "refer allò que no haguem fet bé". Fernández ha dit que cal retornar als valors del socialisme i ser un "partit de la gent".

"Assumim que mentre hem governat hem fet coses malament, però som els únics que fem autocrítica", ha destacat Fernández, que ha fet una crida a "l'orgull socialista". "Demano a aquells que ens han votat en alguna ocasió que ho tornin a fer perquè en aquestes eleccions no ens juguem ser independent o no, sinó quines polítiques socials i econòmiques tindrem en els propers anys", ha remarcat.

El candidat ha defensat que en la qüestió nacional el PSC té una posició clara i que defensa que es faci una consulta. "Volem estar dins la majoria parlamentària que reclama el dret a decidir, per més que hi hagi qui ens vol deixar fora", ha remarcat.

Durant l'acte, la número dos del partit, Marina Geli, ha remarcat que el PSC és un partit amb sensibilitat social i que proposa diverses accions per millorar la qualitat democràtica, com l'elaboració d'una llei electoral catalana, les llistes obertes o el vot a partir dels setze anys. També ha remarcat que defensen un dret a decidir "majoritari i interclassista" i que són un partit que s'ha caracteritzat "pel diàleg" mentre que, segons ha apuntat, en aquesta campanya "hi ha opcions que només busquen el trencament".

Joaquim Nadal i el futur del socialisme

En l'acte també hi ha participat l'exlíder dels socialistes gironins, Joaquim Nadal, que pràcticament no ha participat de la campanya. L'exconseller ha remarcat que el PSC ha de pensar ja en l'endemà de les eleccions i ha apuntat què és el que poden aportar els socialistes. Nadal ha parlat dels valors del socialisme democràtic, dels fonaments ideològics del partit i de la trajectòria i experiència dels seus representants tant en l'àmbit municipal com en el Govern de la Generalitat. "Estic convençut que el partit tornarà a ser el primer partit polític de Catalunya", ha manifestat.