La Diputació de Girona se suma al manifest dels alcaldes i es compromet a ajudar-los en el que pugui

De moment ja tenen una partida de 700.000 euros en matèria forestal

La Diputació de Girona ha expressat el seu suport als municipis afectats per la nevada amb l'aprovació per unanimitat del manifest on s'exigeix al Govern i a les elèctriques evitar que una situació similar es repeteixi. El seu president, Enric Vilert, ha reconegut la bona feina feta des del món municipal i ha 'encoratjat' a la resta de municipis que no han estat afectats per la nevada que se 'solidaritzin' i se sumin també al manifest.

En el ple ordinari celebrat aquest dimarts, la corporació s'ha compromès a 'donar un cop de mà' en aquesta situació extraordinària com la que s'ha viscut i s'ha compromès a ajudar-los amb un 'esforç extraordinari' i en funció de la disponibilitat pressupostària d'aquest exercici. A l'espera de tenir l'avaluació de tots els danys, Vilert ha recordat que la Diputació ja compta amb una partida en matèria forestal de 700.000 euros que està destinat a ajudar als municipis en àmbits com ara la gestió forestal o la conservació de boscos singulars.

El president de la Diputació també ha emplaçat les administracions i concessionàries a estar 'al seu lloc' en funció de les responsabilitats de cadascú a l'hora d'afrontar aquesta situació i ha subratllat que el que cal ara és que l''impacte' de la nevada al sector turístic de la Costa Brava sigui 'el mínim' durant la Setmana Santa i que el turista es trobi un servei en les millors condicions possibles.

Pel que fa a la gestió de les carreteres que estan a mans de la Diputació, Vilert ha assenyalat que es va actua amb 'celeritat' i que la mobilitat a les vies es va restablir poques hores després de la nevada del dilluns.

Entre els punts del ple d'aquest dimarts, també s'ha inclòs l'aprovació del conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Lloret per a la construcció del nou teatre municipal durant el període 2010 fins al 2012. Aquesta és l'última capital gironina de més de 15.000 habitants i amb una programació estable de teatre que encara no disposava d'un teatre.