Tres detinguts per robar la càrrega d'un camió estacionat a l'AP-7 a la Jonquera

Els Mossos van perseguir els lladres durant 7 quilòmeres per l'autopista

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 13 de juny tres homes d’edats, compreses entre els 30 i 37 anys, de nacionalitats espanyola, marroquina i polonesa i veïns del Masnou, Pont d’Armentera i Lloret de Mar, com a presumptes autors dels delictes de furt a interior de vehicle, resistència i desobediència als agents de l’autoritat, danys i contra la seguretat viària (originar un greu risc per la circulació).

Els fets es van produir al voltant de les 2:45 del dia 13 de juny, quan un camioner que estava aturat a la zona de descans de l’àrea de servei de la Porta Catalana, situada a l’AP-7 punt quilomètric 6,5, va sentir que hi havia persones que li remenaven la part posterior del camió. El conductor quan va sortir de la cabina del vehicle va comprovar que li havien tallat la lona del remolc i li havien sostret part de les caixes de roba que transportava.

Els mossos s’hi van traslladar d’immediat i van poder saber amb quin vehicle havien fugit els autors del fets i van iniciar-ne la cerca. A l’alçada del punt quilomètric 23 de l’autopista el van localitzar i li van fer senyals acústics i lluminosos perquè s’aturés, però el conductor del vehicle en va fer cas omís i va accelerar per desempallegar-se dels vehicles policials.

El vehicle escàpol va conduir de forma temerària per l’AP-7 durant uns 7 quilòmetres, fins que a l’alçada de Borrassà, les dotacions policials van aconseguir aturar-lo. Una vegada aturat els tres ocupants van sortir corrents del cotxe travessant per la via i posant en perill la resta de conductors. Finalment els  mossos els van interceptar i detenir.

Durant el registre del vehicle els agents van trobar-hi gran quantitat d’objectes que provenien del furt a l’interior del camió i material tipus, tisores, cúters, guants, etc. que suposadament els lladres utilitzen per cometre els robatoris.

Els detinguts, tots ells amb antecedents, van passar el mateix  dia 13 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de  guàrdia de Figueres.