Blanes comença la temporada de bany blindant cala Bona per evitar aglomeracions

L'Ajuntament ha instal·lat tanques als accessos per evitar la picaresca

Blanes (Selva) ha donat el tret de sortida a la temporada de bany aquest dissabte. Ho ha fet amb un total de 41 efectius, entre socorristes, agents cívics i policies, interins contractats expressament per donar resposta a la quantitat de visitants que rep la localitat selvatana.

Aquest any s'ha incrementat en quatre el nombre de persones que l'Ajuntament de Blanes ha contractat, per tal de controlar les zones més massificades. En concret, preocupa la cala Sant Francesc, coneguda com a cala Bona. És l'espai de bany més petit del municipi i un dels més buscats per part dels banyistes. De fet, l'any passat van ser nombrosos els caps de setmana que l'Ajuntament va haver de tancar l'accés perquè s'excedia l'aforament màxim.

El problema era que molts banyistes no respectaven les indicacions dels professionals i es colaven per un espai, fet que feia incrementar el nombre de persones a la cala. Per evitar que passi el mateix, aquest any el consistori blanenc ha blindat els accessos a aquest espai amb tanques de ferro que tindran una porta que quedarà tancada quan el nombre de persones arribi al màxim permès, per evitar els contagis per coronavirus.

Tot plegat ha provocat una sèrie de canvis que ha obligat a fer un curs formatiu per part de Protecció Civil, perquè els professionals que hauran de treballar durant tot l'estiu a les platges de Blanes es familiaritzin amb el nou protocol d'actuació.

Dels 41 nous efectius que s'han incorporat aquest dissabte a Blanes, 25 són socorristes que treballen dividits en tres espais, les dues platges grans i cala Bona. Dotze treballadors més són agents cívics que informaran als banyistes i passejants, especialment en aquelles zones més concorregudes. Les altres quatre incorporacions són policies interins destinats al servei de platges.