Detingut un home que va sostreure 1.140 euros amb el mètode de l’scalping a Empuriabrava

L'arrestat és un home de 49 anys i nacionalitat francesa

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 8 de juny a Roses (Alt Empordà), un home de 49 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili a Montelimar (França), com a presumpte autor d’un delicte d’estafa bancària amb targeta de crèdit.

Els fets van tenir lloc el passat 30 de maig quan agents d’aquesta comissaria van tenir coneixement que s’havia produït una estafa tipus scalping a la localitat d’Empuriabrava. Un home de 77 anys va denunciar que dos homes se li havien apropat quan estava al caixer automàtic i l’havien distret fent-li creure que la targeta se l’hi havia quedat dins del caixer. Després va comprovar que li havien realitzat moviments bancaris sense el seu consentiment per un import total de 1.140 euros.

En aquesta modalitat d’estafa els autors trien víctimes d’edat avançada que es troben al caixer automàtic amb la finalitat de distreure’ls i aconseguir que teclegi el número secret de la targeta davant seu i sostreure la targeta de la víctima sense que aquesta en sigui conscient.

En d’altres ocasions actuen dient a la víctima que s’ha deixat un bitllet al caixer i el fan retornar per tal que operi de nou amb la targeta i teclegi el número secret davant dels lladres. Simulen que la targeta se l’ha quedat el caixer i el convencen perquè el dilluns s’adreci a la seva entitat bancària a recuperar la targeta, ja que actuen en caps de setmana i festius. Els autors disposen de tot el cap de setmana per fer extraccions i compres fraudulentes amb al targeta de crèdit.

En base a la investigació dels fets agents d’aquesta unitat van detenir un dels autors com a presumpte autor de l’estafa amb el mètode de l’scalping. La investigació està oberta i no es descarten noves detencions.

Els mossos recomanen i aconsellen que a l’hora de treure diners s’estigui alerta i s’utilitzin caixers automàtics que preferiblement siguin interiors i que es puguin tancar amb pestell.

En tot cas, no s’ha de deixar mai que ningú se’ns acosti massa. Cal evitar treure quantitats importants de diners en efectiu, i si no es pot evitar,  és recomanable que algú de confiança ens acompanyi i que els guardem en un lloc segur.

Si s’opta per guardar els diners dins la bossa de mà, és convenient que es porti creuada al davant, mai a l’esquena, i que tingui una tanca segura, que no es pugui obrir en un moment de distracció. Quan se surti de l’oficina bancària cal parar atenció per evitar distraccions provocades per estranys, que es poden acostar a les víctimes amb la intenció de cometre un robatori.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 9 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.