Figueres té 236 locals buits i 1.767 activitats comercials censades

En els primers cinc mesos de l'any s'han demanat 114 llicències

Figueres (Alt Empordà) té 236 locals buits al mercat, ja sigui en règim de compravenda o en lloguer. Per contra, la ciutat té 1.767 activitats comercials censades, fet que comporta 3,79 comerços per cada 100 habitants. Aquest índex de dotació comercial és adequat.

De totes les activitats censades, 1.007 són del sector serveis amb un 56,99% dels locals.. Per altra banda, l'Ajuntament ha anunciat que al llarg dels cinc primers mesos de 2021 s'han demanat 114 llicències noves a la ciutat, sobretot per a locals del centre. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha detallat que de totes les llicències noves, 31 d'elles són per obrir nous comerços i les 26 restants són per a restauració.

La batllessa ha valorat positivament les dades comercials recordant que l'estudi es va fer el novembre de 2020, en un moment que la pandèmia havia colpejat de forma important el sector serveis per les constants restriccions. Per això, Lladó creu que l'estudi ha ajudat a "descobrir que no estem tan malament com se'ns diu". Tot i així, ha avançat que caldrà "reformular coses" per aconseguir millors resultats en l'àmbit comercial.

Una de les accions que prepara l'Ajuntament és una campanya per dinamitzar els locals tancats per aconseguir que tornin a tenir activitat. Per altra banda, també han creat un servei de mediació entre propietaris de locals i llogaters per arribar a acords sobre el pagament de lloguers en moments complicats pels negocis.

Per altra banda, l'alcaldessa ha remarcat la importància que té la "captació potencial en inversions" que té Figueres. De fet, Lladó ha avançat que "en els propers mesos" preveuen que les inversions a la ciutat segueixin creixent.

Per tal de potenciar la dinamització comercial, el consistori també treballa en fomentar rutes turístiques i gastronòmiques a la ciutat. Un dels exemples que ha posat l'alcaldessa són les visites teatralitzades sobre Salvador Dalí o les rutes enoturístiques.

De cara al futur, l'Ajuntament ha anunciat que vol seguir impulsant una àrea de Promoció Econòmica Urbana al Nucli Antic i també fer campanyes per sensibilitzar a la ciutadania de la importància de consumir en comerços locals.

Sobre les dades que ha posat de manifest l'estudi se'n destaca el nombre de comerços al detall, que representen 711 activitats censades en planta baixa (un 29,8% del total). L'estudi també remarca la importància que hi ha del comerç de barri.