Notes al Parc manté tota la programació a la Devesa amb dotze concerts aquest estiu

Notes al Parc manté tota la programació a la Devesa amb dotze concerts aquest estiu

El cicle de concerts Notes al Parc arriba a la cinquena edició aquest estiu i mantindrà la programació a la plaça de les Botxes de la Devesa de Girona amb dotze concerts. El cicle es farà entre el 10 de juliol i el 25 d'agost amb l'objectiu de projectar músics locals i apropar nous públics a diversos estils de música. Notes al Parc combinarà actuacions de música clàssica amb d'altres gèneres. Des de l'Ajuntament han avançat que la intenció és que l'any vinent es recuperi la distribució d'escenaris en diferents parcs i jardins de la ciutat, concentrada a la Devesa per la pandèmia. Alguns dels artistes que actuaran en el cicle de concerts són la Ludwig Band, Marta Pérez o el Sextet Gerió.

La plaça de les Botxes de la Devesa de Girona concentrarà per segon any consecutiu la programació del cicle de concerts Notes al Parc. Aquest any, el cicle es farà entre el 10 de juliol i el 25 d'agost i mantindrà l'esperit de potenciar artistes i creadors locals, a la vegada que s'intenta atraure nou públic a diversos gèneres musicals. L'entrada serà gratuïta, però l'Ajuntament manté un aforament limitat de 250 seients amb reserva prèvia per garantir les mesures de seguretat establertes.

La programació de música clàssica tindrà aquest any un pes especial amb sis concerts en formats diversos. L'estrena la farà el Trio Andrée presentant 'Música en femení', en què posaran de manifest el paper de les dones compositores. El 17 de juliol la soprano gironina Laia Frigolé i la clavecinista Eva del Campo oferiran 'Amore e Tormento', un recull de peces barroques que parlen de l'amor i el desamor.

Sara Parés, Oleguer Aymamí i Dani Espasa mostraran un recull de peces barroques el 31 i de juliol i l'11 d'agost els BCN Sax Quartet ompliran la plaça de les Botxes amb el repertori 'Clàssics d'avui i sempre'. Per altra banda, el Sextet Gerió presentarà 'Piazzolla 100', en què homenatjarà el centenari del naixement d'Àstor Piazzolla a partir de la fusió entre tango i música clàssica.

L'espectacle més esperat dins del gènere de la clàssica, però, arribarà el 24 de juliol amb el concert de l'Orquestra de les Comarques Gironines i el Cor Geriona. En aquest cas, el concert es farà a la sala Xavier Montsalvatge de l'Auditori. Les dues formacions interpretaran 'Somni d'una nit d'estiu', de Mendelssohn.

Programació de música moderna

En l'àmbit de música moderna, Notes al Parc oferirà l'estrena en directe de 'Letters for June', el debut discogràfic de Marta Pérez. Serà el 14 de juliol a la plaça de les Botxes de la Devesa. El quartet Criatures mostrarà la música d'arrel amb instruments tradicionals el 21 de juliol. Per altra banda, el primer disc de Dani López Quartet, 'El que fan les coses quan no les mires', sonarà també en el cicle de concerts gironí per primera vegada en directe el 28 de juliol.

El mes d’agost començarà al ritme de la Girona Jazz Project Big Band, formació referent del jazz a Girona i actualment orquestra resident de La Marfà, que s’endinsa de nou en un repertori al més pur estil del swing, repassant els millors temes d’aquesta era daurada de les big bands (4 d’agost). Seguirà La Ludwig Band, una de les propostes més destacades i sorprenents en l’àmbit del folk i el rock a Catalunya, que després d’encisar públic i crítica amb el seu primer disc, arriba a Notes al Parc per presentar a Girona el seu nou treball, 'La mateixa sort' (18 d’agost).

Finalment, Momi Maiga actuarà el 25 d'agost acompanyat per un jove músic senegalès, ara resident a Salt, que és un autèntic virtuós de la kora, una arpa tradicional de l’Àfrica occidental. A ritme de funk i afrobeat, però ben arrelat en els sons de la cultura musical mandé, Momi Maiga encarna la cara més enèrgica i actual de la kora.

Treballant per tornar a descentralitzar la programació

El vicealcalde de Girona, Quim Ayats, ha destacat la importància de Notes al Parc per fomentar el talent local en espais a l'aire lliure durant els mesos d'estiu. Ayats ha recordat que la programació compta amb "algunes de les novetats de l'escena musical a les comarques gironines" perquè "el públic pugui gaudir del bon moment creatiu i interpretatiu que viu el territori".

Tot i així, Quim Ayats ha avançat que l'Ajuntament treballa perquè l'edició vinent de Notes al Parc recuperi la descentralització de la programació. L'any passat, a causa de les restriccions que imposava la pandèmia, es va optar per concentrar tots els concerts a la plaça de les Botxes. A més, calia reservar amb antelació les entrades gratuïtes de cada concert per tal de no generar aglomeracions.

Aquest any s'ha optat per mantenir el mateix format ja que es mantenen part de les restriccions com ara el control de l'aforament en concerts o oferir butaques per cada espectador. De tota manera, el consistori preveu que l'estiu del 2022 ja no hi haurà aquestes normatives sanitàries i es podrà tornar a fer una programació que transporti la música a diversos parcs i jardins de la ciutat per acostar la programació musical a tota la ciutat.