La Creu Roja comença a distribuir gairebé 300 tones d'aliments a 20.757 gironins vulnerables

Les diferents cistelles inclouen productes bàsics

La Creu Roja ha començat a distribuir gairebé 300 tones d'aliments a 20.757 persones vulnerables de les comarques gironines.

Es tracta de la primera fase del programa 2021 d'Ajuda Alimentària als més desafavorits, cofinançat en un 85% per fons europeus i en un 15% a través dels pressupostos estatals. Les cistelles inclouen productes bàsics com arròs, llet, tonyina en conserva, pasta, cacau soluble o preparats infantils.

L'ONG fa el repartiment a través de sis assemblees locals de la demarcació i 24 organitzacions associades a l'entitat, que s'encarregaran de distribuir els aliments. Durant aquest darrer any, a conseqüència de la crisi generada per la pandèmia, les demandes d'ajuda alimentària que rep la Creu Roja s'han triplicat.

Necessitats bàsiques

A més d'aquest programa d'ajuda alimentària, l'entitat també en desplega d'altres destinats a garantir la cobertura de necessitats bàsiques (no només aliments, sinó també, per exemple, productes d'higiene). Les ajudes a les persones més vulnerables es fan o bé mitjançant el lliurament de cistelles o bé a través de targetes moneder (cosa que permet als beneficiaris comprar aliments frescors i de temporada).

Durant l'últim any, a causa de l'impacte econòmic generat per la pandèmia de la covid-19, la Creu Roja ha vist com les demandes d'ajuda alimentària a l'entitat s'han triplicat.

A Catalunya la Creu Roja té més de 16.600 voluntaris i més de 300 punts d'atenció arreu del territori. Des d'aquí, l'entitat atén anualment mig milió de persones (165.000 de les quals, en programes socials). L’entitat també rep el suport de més de 227.0000 socis, empreses i aliats.