CSIF recorre el canvi de quadrants i horaris de la Guàrdia Urbana de Figueres

Consideren que els decrets del consistori modifiquen el conveni de forma "unilateral"

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), ha interposat des dels seus serveis jurídics dos recursos contra els decrets pels quals es canvien els quadrants i els horaris a la majoria de la plantilla de la Guàrdia Urbana de Figueres (Alt Empordà).

Aquesta és una modificació que el sindicat qualifica d'"unilateral" del Conveni Col·lectiu que "deroga tot un annex d'aquest". El passat dia 21 de maig, CSIF ja va presentar un recurs davant aquesta acció en considerar-la il·legal. El mateix dia, l'Ajuntament dictava un altre decret que modificava l'anterior, on asseguren "reconeixia que només havia negociat amb un dels sindicats presents en la Taula General", i que CSIF ho va recórrer també el passat dia 3 de juny.

“Amb aquestes actuacions perjudiquen els agents que cobreixen les 24 hores de servei, els 365 dies de l'any, dividint a la plantilla perquè no hi hagi unitat i discriminant aquests efectius. Inspecció de Treball ja va dictaminar que hi havia greus riscos psicosocials. Si l'Ajuntament vol modificar els quadrants, que denunciï l'actual conveni perquè s'iniciïn les negociacions del mateix i es parli de tot el que s'hagi de parlar, però fent bé les coses, no fent paranys ni dient mitges veritats, o sense cap veritat”, assenyalen del sindicat.

CSIF anuncia que esgotarà totes les vies legals per evitar aquestes modificacions els quadrants i horaris dels agents.