Judici a un home de Figueres acusat de violar analment la parella amb un desodorant

El processat assegura que va ser un joc sexual "consentit"

L'Audiència de Girona ha jutjat un acusat que s'enfronta a 15 anys de presó per violar la parella amb un desodorant i causar-li lesions. El processat i la dona van començar a mantenir relacions sexuals consentides en un domicili de Figueres (Alt Empordà) el 30 de setembre del 2017.

Segons les acusacions, l'home la va lligar al llit i va ser llavors quan la víctima li va dir que parés i que no volia continuar. La dona ha explicat al judici que l'acusat no es va aturar, va marxar de l'habitació i, quan va tornar, li va introduir un desodorant per l'anus contra la seva voluntat. L'acusat nega els fets, afirma que va ser un joc sexual "consentit" però que després l'objecte "no sortia". Van haver d'anar a urgències i la van haver de sedar per extreure-li.

L'acusat i la víctima van ser parella durant uns mesos entre el 2017 i el 2018. Segons la fiscalia i l'acusació particular, el migdia del 30 de setembre del 2017 la dona va anar a casa del processat, a Figueres. "Em va dir que estava malament, hi vaig anar, vam estar una estona parlant i després vam anar a l'habitació per mantenir relacions sexuals", ha explicat la víctima.

Allà, l'acusat li va proposar "provar coses noves". D'entrada, la dona va accedir i ell la va lligar al llit per una mà. La víctima ha explicat al judici, que s'ha fet a la secció quarta de l'Audiència de Girona, que en aquell moment se'n va penedir i li va dir que parés. Segons el seu relat, l'home no li va fer cas i la va acabar lligant també per l'altre canell.

Quan ja estava immobilitzada, va sortir de l'habitació. La víctima ha relatat que, en aquell moment, li va introduir "un objecte" per l'anus: "Jo no sabia què era, no ho vaig saber fins a l'hospital". La dona ha explicat que li va fer tant mal que va perdre el coneixement. "Quan em vaig despertar ja estava deslligada i sentia molt dolor", ha dit.

L'ara acusat la va acompanyar a l'hospital. La doctora que la va atendre a urgències ha declarat que no li van poder extreure l'objecte manualment i va haver d'avisar el cirurgià de guàrdia. "Va precisar tractament quirúrgic, consistent en una intervenció amb sedació total per extreure l'objecte", exposen el fiscal i l'acusació particular, encapçalada pel lletrat Obduli Rivas.

La víctima ha exposat que, després de la intervenció, es va reconciliar amb l'acusat i van continuar la relació uns mesos mes. Segons ha dit, també perquè és mare de quatre fills i se sentia "amenaçada" perquè li feia molta vergonya que el cas sortís a la llum. Segons ha dit, va decidir posar punt final a la relació per Sant Valentí, quan l'acusat li va regalar una joguina sexual: "Em va tornar a venir tot".

L'acusat, per contra, ha assegurat que dins la relació era "habitual" la pràctica de jocs sexuals i que la penetració amb el desodorant va ser consentida. "El problema va ser que, quan vam acabar, l'objecte no sortia". L'advocat de la defensa, Joan Puig, demana l'absolució i ha posat el focus en un seguit de missatges de whatsapp que l'aleshores parella es va creuar i on ella li donava les gràcies per haver estat al seu costat a l'hospital. També ha situat en el marc d'aquestes converses la proposta per comprar joguines sexuals.

El processat sosté que la víctima el va denunciar tres mesos després d'acabar la relació per venjança perquè havien tingut desavinences econòmiques.

Al seu informe, la defensa també ha argumentat que el cirurgià que va intervenir la víctima no va apreciar cap lesió compatible amb una introducció forçada d'un desodorant "de mida considerable".

El fiscal i l'acusació particular, en canvi, argüeixen que els psicòlegs donen credibilitat al relat de la dona i que entenen que no és estrany que trigués mesos en denunciar-ho perquè primer hi havia hagut una reconciliació després que el processat li demanés perdó. També apunten que la dona presentava símptomes compatibles amb patir estrès posttraumàtic.

El fiscal i l'acusació particular sol·liciten 12 anys de presó per la violació, 3 anys per un delicte de lesions en l'àmbit de la violència sobre la dona i 20 dies de localització permanent per un delicte lleu d'injúries en l'àmbit de la violència sobre la dona per haver-li dit "puta" al final de la relació. Li aprecien l'agreujant de parentiu. En concepte de responsabilitat civil, volen que el processat indemnitzi la víctima amb 20.245 euros per les lesions i el dany moral.

La defensa demana l'absolució i, en cas de condemna, considera que li han d'aplicar una atenuant de reparació del dany perquè ell mateix la va dur a l'hospital i de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici.

El judici ha quedat vist per a sentència.