500 empresaris i directius debatran a Girona les claus per superar la crisi

La segona jornada 'Empresa i Coneixement' aproparà als joves la realitat de l'empresa i la funció directiva

El 29 de novembre Girona es tornarà a convertir en la capital dels empresaris i directius de Catalunya. La segona edició de la jornada 'Empresa i Coneixement' portarà de nou a l'Auditori més de vint ponents de prestigi i 500 professionals vinculats a la gestió empresarial.

En aquesta ocasió, l'eix que s'ha escollit és el concepte de competitivitat com a factor clau per superar la crisi econòmica. Durant tota la jornada, mitjançant ponències, diàlegs i debats, s'analitzarà de quina manera les empreses han de detectar i aprofitar les oportunitats de negoci (tant a Catalunya com a l'exterior) i de quina manera ser més competitives -sobretot, a través de la innovació- és clau per tirar endavant.

Els organitzadors de la jornada volen, d'aquesta manera, assentar les bases d'un "nou lideratge" -com l'han batejat- "que aposti no només per la creativitat, sinó també per la joventut, el coneixement, la tecnologia i la visió global com a eines imprescindibles per dirigir empreses que puguin competir en un mercat cada cop més exigent i global".

Per això, les ponències es complementaran amb l'exposició de casos d'èxit, que demostraran "els beneficis d'un nou enfocament més creatiu, fins i tot en sectors tradicionals i madurs". Entre d'altres, s'hi exposaran les experiències de les firmes Moritz i KH Lloreda.

200 joves d'entre 16 i 22 anys

Entre els ponents que faran conferències i participaran als diferents debats hi ha el director general de l'Institut d'Estudis del Futur de Copenhaguen, Ulrik Blinkenberg; el vicepresident de la Fundació CEDE, Francisco Belil; el director general de l'empresa que posiciona hotels en llocs web Review Pro, Ronald Friedlander, o l'emprenedor tecnològic de només 20 anys Pep Gómez, creador de Fever (una empresa que vol revolucionar la manera com la gent fa plans per sortir gràcies als dispositius mòbils).

De fet, en aquesta segona edició, l'organització ha decidit dedicar un apartat destacat als joves. Per això, la tarda es dedicarà a debatre les oportunitats de futur d'aquest col·lectiu. A més, s'han convidat 200 joves d'entre 16 i 22 anys que, al llarg de la jornada, podran apropar-se a les realitats de les empreses i de la funció directiva.

La primera edició de la jornada 'Empresa i Coneixement', a més de reunir més de 700 empresaris i càrrecs directius a l'Auditori de Girona, va tenir un ampli seguiment per Internet (més de 8.000 persones) i a través de les xarxes socials.

Aquesta edició compta també amb el patrocini de la Diputació de Girona i la col·laboració de diverses empreses. A més, fins a 25 institucions d'àmbit empresarial i econòmic han donat suport a la convocatòria. La cloenda anirà a càrrec del conseller d'Empresa i Ocupació Francesc Xavier Mena.