Torrent (ERC) diu que Girona serà la 'punta de llança' de l'independentisme el 25N

El cap de llista està convençut que superaran els dos diputats que van obtenir el 2010 i seran segona força

ERC afirma que la campanya electoral ha estat molt positiva perquè han aconseguit fer arribar el seu full de ruta cap a la independència a molta gent. Roger Torrent creu que han aconseguit convèncer i espera que ERC es converteixi en segona força al Parlament, també a les comarques gironines. El cap de llista d'ERC ha fet balanç aquest dijous de la campanya, el dia abans de fer l'acte final amb el presidenciable, Oriol Junqueras, a l'Auditori de Girona.

Torrent ha afirmat que són unes eleccions històriques perquè es planteja un futur que fins ara com a màxim havia estat "somniat" però que cada vegada està "més a prop": l'estat català. Segons el candidat, ERC ha intentat transmetre un projecte "esperançador, carregat d'il·lusió i responsabilitat". Per això, fa una crida als gironins perquè confiïn en ERC per votar "per un noi país, per tenir un estat propi".

De fet, a ERC de les comarques gironines la campanya electoral de dues setmanes se'ls ha fet curta. "Per nosaltres, continuaríem 15 dies més perquè creiem que ens està donant bons resultats", ha afirmat Torrent que detalla que han intentat fer entendre que ERC ha de ser "imprescindible" per construir la independència de Catalunya amb l'horitzó del 2014.

Roger Torrent no vol fer travesses numèriques i dir quins serien per a ells uns bons resultats a Girona, però creu que superaran "segur" els dos diputats que van aconseguir en les eleccions del 2010 amb Carme Capdevila com a cap de llista. Tot i això, sí que augura que passaran per davant del PSC (segona força el 2010) i es convertiran en la segona força al Parlament per les comarques gironines.

Pel que fa a la irrupció de la CUP per primera vegada a unes eleccions autonòmiques, assegura que no té cap por que esgarrapi vots d'ERC i ha assegurat que, per a ells, sempre serà "benvingut" qualsevol partit que aposti per la independència perquè pot contribuir a sumar. "Com més sensibilitats polítiques aplegui l'independentisme, més gent ajudarà a construir l'estat", ha conclòs.