Els Amics de les Arts i Roger Mas s'afegeixen al cartell del Festival Ítaca

Actuaran els dies 1 i 17 de juliol respectivament

Els Amics de les Arts s’incorporen a la programació de la novena edició del festival Ítaca i actuaran l’1 de juliol a la platja de l’Estartit. La banda ha sortit reforçada de la pandèmia gràcies a la seva capacitat d'adaptar-se a totes les situacions i connectar sempre amb els seus seguidors.

El públic de la passada edició ho va viure en primera persona amb el concert post confinament que van fer Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret a mitjans del mes de juny de l'any passat, quan els directes tornaven a treure el cap tímidament. La seva connexió amb el públic dalt de l'escenari i les seves ganes de tocar demostren ara més que mai el valor d'Els Amics de les Arts i tota l'autenticitat i veritat que hi ha en les seves cançons.

L’altra incorporació al cartell és l’actuació de Roger Mas el 17 de juliol a Gualta amb "Parnàs", un concert amb poemes musicats d’autors de diferents èpoques com ara Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, Eulàlia Anzizu Vila, Toni Gol i Roca i Amadeu Vidal i Bonafont; a més a més d’altres peces, com l’adaptació al català de la tradicional anglesa Geordie o les versions de Si dolce è‘l tormento de Monteverdi. A més, durant la seva actuació al festival, avançarà alguna cançó del nou disc que està preparant aquest any. Roger Mas -veu i guitarres- s’acompanyarà de Xavier Guitó -pianos-, Arcadi Marcet -contrabaix- i Míriam Encinas Laffitte -dilruba, viola, flautes i percussions-.

La nit de concerts a Gualta del dia 17 de juliol es completarà amb el concert de Galgo Lento, l'alter ego del compositor i productor català Martí Galan Velasco. Amb sons onírics que cavalquen entre el lo-fi i el pop metafísic, tots ells creats a la seva habitació, el Martí expressa les seves "inquietuds mil·lenials", fent referències a l'amor, un futur incert, un passat perdut i un present que gairebé no existeix plasmats a la perfecció al seu disc debut Dies i dies. El dia 16 de juliol també es reprograma a Gualta el concert Segell Empordanès amb les actuacions de Mazoni, Sanjosex i Jordi Serradell que no s’ha pogut celebrar aquest passat cap de setmana.