Salt inaugura la seva 'Pump Track' amb un cap de setmana ple d'activitats

La instal·lació fa 227 metres de longitud i és la més gran de Catalunya

Cap de setmana d’activitats al circuit de salts (Pump Track) de Salt (Gironès) en motiu de la inauguració de l’equipament i amb una programació impulsada per la Frodeno Fund que ha comptat amb sessions pels escolars, tallers de bicicletes, exhibicions i servei mecànic. Del 4 al 6 de juny les bicicletes i patinets ja han començat a rodar per una instal·lació que amb els seus 227 metres de longitud és a hores d’ara la més gran de Catalunya.

La proposta del Pump Track va més enllà de l’atractiu lúdic i formatiu de la instal·lació. L’aposta de la Frodeno Fund passa per aprofitar el potencial de l’esport per treballar valors socials, educatius i del foment d’hàbits alimentaris saludables tal i com ha tornat a insistir el campió olímpic i de triatló, Jan Frodeno. “Estem molt contents amb la inauguració del circuit i a partir d’ara treballarem per impulsar totes les activitats i formacions que estem preparant al voltant de l’esport. El treball en equip, el respecte, l’esforç, la igualtat d’oportunitats i el foment dels hàbits saludables són els eixos del projecte que posem en marxa a Salt”.

Per la seva banda, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca la potencialitat del projecte liderat per Frodeno, afirmant que “si a les possibilitats formatives i educatives de l’esport hi afegim un referent com Jan Frodeno estem davant d’una proposta que des del primer dia que se’ns va posar a sobre la taula vam treballar per fer-la possible”.

Segons el conveni signat entre la Frodeno Fund i l’Ajuntament de Salt, el consistori fa la cessió dels espais i la Fundació s’encarrega d’aixecar la instal·lació que compta amb un pressupost aquest any 2021 de 233.000 euros, 148.000 dels quals fan referència a la partida que es destina a la construcció mentre que la resta, entre altres conceptes, els destinarà a personal o organització de campionats. Un cop inaugurada, la coordinació entre els dos agents donarà pas a les activitats que s’hi organitzin.

Un Pump Track és un circuit per a bicicletes o monopatins i s’hi circula sense la necessitat de pedalar i impulsant-se gràcies a la inèrcia adquirida en els diferents desnivells, peralts i salts.

Campionats i exhibicions

Al Pump Track de Salt també està previst organitzar esdeveniments durant els caps de setmana per aconseguir que la instal·lació es converteixi en un punt de reunió, d’esport i lúdic, per a les famílies i els amants del món de la bicicleta. La instal·lació estarà oberta de XX a XX, l’accés al circuit serà gratuït per als menors d’edat exceptuant quan hi hagi activitats especials com exhibicions o campionats amb esportistes professionals.