La zona ''més contaminada de Girona'' respecta el medi ambient per un dia

Desenes de persones passen per la plaça Marquès de Camps per "passejar-hi tranquil·lament"

Un dels punts més amb més volum de trànsit de Girona ha canviat totalment el seu aspecte habitual. Dels centenars de cotxes i motos que cada dia conflueixen a la plaça Marquès de Camps s'ha passat a les bicicletes, els vianants o les xerrades sobre model de mobilitat, al mig de la carretera.

L'acció l'ha promogut el col·lectiu Rebel·lió o Extinció i ha comptat amb la participació de desenes de veïns que han aprofitat per passejar per una zona, on a partir de les onze de la nit hi tornaran a passar vehicles.

El membre de Rebel·lió o Extinció, Jordi Mateu, lamenta que l'actitud del consistori gironí sigui "contrària" a la de la ciutadania que "reclama pacificar" la ciutat i "guanyar espai als cotxes". "Tot i que la societat està compromesa amb el medi ambient, la seguretat i la salut pública, encara veiem entristits com l'Ajuntament mira més pels interessos econòmics", lamenta.

Mateu, però, deixa clar que malgrat que el consistori "no fa cas" a les reivindicacions no deixaran de fer accions "fins que se n'adonin que la gran majoria de gent vol un canvi". "Aquí cada dia hi ha fum, ferralla, cotxes i soroll i hem fet evident que amb una mica de voluntat pot ser molt diferent", assenyala.

Suport de Revolta Escolar

A l'acció d'aquest dissabte s'hi ha sumat el col·lectiu Revolta Escolar i que agrupa diversos centres educatius de la ciutat que reclamen a l'Ajuntament que redueixi el trànsit de vehicles al voltant de les escoles. Una de les que hi ha anat és la Susanna Turón que assenyala que zones com la carretera de Barcelona o l'avinguda Jaume I és molt necessari que es redueixi el nombre de vehicles.

Ella és membre de la comunitat educativa de l'escola Àgora del barri de Sant Narcís i assegura que porten des de principi de curs reclamant un pas de vianants davant d'un dels accessos del centre que es van habilitar arran de la covid. "Deu costar molt de pintar, perquè estem acabant el curs i encara no el tenim", denuncia.

Aquest divendres hi va haver una nova protesta de set escoles de Girona per tal que l'Ajuntament rebaixi el nombre de vehicles a la ciutat.