Millo: 'Volem donar garanties que una major immigració no perjudicarà la seva qualitat de vida'

El cap de llista dels populars aposta per replantejar les polítiques d'immigració a causa del context de crisi i fomentar la contractació en origen

El cap de llista del PP per Girona, Enric Millo, ha defensat aquest matí durant una visita a Banyoles que el PP aposa per una immigració "legal, ordenada i vinculada al treball, amb els mateixos drets, sí, però també amb els mateixos deures i obligacions". El candidat popular ha demanat una nova política d'immigració "realista i responsable que no torni a donar papers per a tothom ni permeti regularitzacions massives".

El candidat també ha volgut comprometre's amb els gironins i ha dit que "una major immigració no perjudicarà la seva qualitat de vida". Segons Millo, el PP exigirà als nouvinguts integració i convivència per "evitar fragmentar la societat per motius ètnics, culturals o religiosos".

Per Millo, també cal reformular la política migratòria. "Cal replantejar seriosament la política d'immigració ja que avui no podem aplicar les mateixes polítiques de l'època de bonança econòmica, no és possible seguir augmentant el nombre de nous immigrants quan es redueixen les oportunitats i la feina", ha manifestat el candidat gironí. El partit aposta "exclusivament" per la contractació en origen. "Volem que les persones que vinguin de fora ho facin amb la seguretat que dóna el fet de venir amb feina", ha assenyalat.

Per a Millo, la política d'immigració ha de basar-se en un major control de les fronteres, en la prohibició de les regularitzacions massives, la promoció de la immigració regular enfront de la irregular i el foment de la integració dels immigrants que resideixen de manera regular a Catalunya. En aquest sentit, ha remarcat que "cal ser més curós" en el control d'entrada a les fronteres i també ha demanat a tots els ajuntaments un major control de la legalitat de les persones que s'empadronen. "Per promocionar la immigració regular enfront de la irregular cal lluitar contra la immigració irregular i fer-ho amb la llei a la mà per garantir la convivència social a les nostres comarques", ha declarat.

En aquest aspecte el candidat popular ha explicat que també volen incloure el castellà dins els plans d'acollida perquè, segons Millo, actualment només recullen el català. El candidat també vol que els immigrants coneguin les institucions i "els principis i valors de la Constitució".