La Fundació Príncep de Girona premiarà als joves amb talent i iniciativa

L'objectiu d'aquesta quarta edició és promoure i fomentar la iniciativa emprenedora, l’esforç, la innovació i la creativitat

Amb l’objectiu de fomentar la iniciativa i l’esforç, els Premis Fundació Príncep de Girona promouen la recerca i la creativitat, la solidaritat i el desenvolupament de talent dels joves amb inquietuds, per tal de construir un món més just en un entorn globalitzat. D’aquesta manera, els Premis serveixen per reconèixer els projectes i iniciatives desenvolupades per joves emprenedors, capaços d’assumir riscos i amb motivació per induir canvis en la societat.
 
Els Premis Fundació Príncep de Girona consten de quatre guardons individuals – adreçats a joves d’entre 16 i 35 anys – i un per entitats. Aquest darrer, el Premi Fundació Príncep de Girona Entitat reconeix la trajectòria d’institucions emprenedores que treballin en pro del jovent. En les categories individuals, el Premi Fundació Príncep de Girona Social, distingeix joves emprenedors socials amb projectes que fomentin la integració de grups marginats o en risc d’exclusió; el Premi Fundació Príncep de Girona Recerca Científica, premia experiències o projectes científics, inclosos els que treballen en ciències humanes i socials, que ofereixin un potencial elevat de desenvolupament de futur; el Premi Fundació Príncep de Girona Arts i Lletres, distingeix joves amb un talent i una obra prometedora en qualsevol disciplina de les arts i les lletres, que serveixin d’inspiració per a altres joves; i el Premi Fundació Príncep de Girona Empresa, premia joves amb iniciativa emprenedora en l’execució d’un projecte d’empresa original i viable.
 
La dotació de cadascun dels premis és de 10.000 euros i una reproducció d’una obra de l’escultor espanyol Juan Muñoz. Els candidats que optin a les categories individuals hauran de tenir entre 16 i 35 anys. Els Premis Fundació Príncep de Girona compten amb un jurat per a cada categoria, format per membres del Consell Assessor de la Fundació, experts externs en la matèria objecte de valoració o  premiats en edicions anteriors.
 
Les Bases de la convocatòria així com els formularis de candidatures als Premis Fundació Príncep de Girona es pot obtenir al web de la Fundació.