L'Alt Empordà engega un pla pilot per controlar les colònies de gats en deu pobles

Preveu accions a llarg termini com la creació d'una plataforma informàtica per gestionar-les

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha engegat un pla pilot per controlar les colònies de gats en deu municipis. En concret, Cabanes, Peralada, Lladó, Vilanant, Roses, Sant Llorenç de la Muga, Sant Pere Pescador, Palau de Santa Eulàlia, Bàscara i Navata.

A banda de controlar-ne les poblacions amb l'esterilització, el pla va més enllà i, a més d'identificar els exemplars, es desparasiten, marquen i vacunen. El pla també incorpora accions a llarg termini com ara el desenvolupament d'una plataforma informàtica per a la gestió de les colònies o la formació i organització de les persones voluntàries. L'empresa altempordanesa de menjar per animals domèstics Gosbi dona suport al pla pilot regalant l'aliment per les colònies de gats gestionades.

Per tal d'adaptar el pla a la realitat de les colònies de gats ferals de la comarca, l'any 2019 es va iniciar un estudi per identificar-ne problemes i reptes. Amb els resultats es va elaborar un pla que ha donat peu a la prova pilot, que ara s'ha posat en marxa.