Begur prohibeix fumar en tres de les seves platges més populars

La cigarreta haurà de mantenir-se apagada en tres cales degut a les seves dimensions

El municipi de Begur (Baix Empordà) prohibirà fumar aquest estiu a tres platges del seu terme que figuren entre les destacades de la Costa Brava. Aquests són les d'Aiguablava, Platja Fonda i Sa Tuna, segons informa l'ajuntament.

L'objectiu que esgrimeix el consistori és el de "protegir la salut dels usuaris i el medi ambient" i, amb això, espera donar un "salt qualitatiu" en matèria de benestar i sostenibilitat.

Per a això, el ple municipal ha aprovat una modificació de l'ordenança de civisme i convivència ciutadana que prohibeix el consum de productes de tabac en aquestes tres platges. La mesura entrarà en vigor aquest estiu, en una data encara per confirmar, i l'equip de govern preveu donar-li continuïtat fins fer-la extensiva a totes les platges de Begur.

El regidor responsable d'aquesta àrea, Eugeni Pibernat, ha explicat que la mesura afectarà de moment a les tres platges mencionades anteriorment, "perquè són les més petites i on hi ha més proximitat entre els usuaris". "Tots hem de ser conscients que el tabac, les burilles, el fum i els elements químics d'aquests productes generen un important problema de salut pública i ambiental que perjudica, principalment, als col·lectius més vulnerables i al nostre entorn natural", ha afegit el regidor.

També ha assenyalat que, des de l'ajuntament, apel·len "al civisme i a la responsabilitat de tothom per donar compliment a una mesura que ha de permetre la millora de la convivència, la comoditat i la seguretat de les platges". El consistori ha recordat que mesures com aquesta són vigents en diferents municipis catalans i de tot Espanya, i ha fet una crida a respectar la normativa.