Geli reivindica el 'vot útil' al PSC en defensa del sistema públic de salut

L'exconsellera critica que CiU "no té lideratge" i que no ha impulsat cap projecte en els dos anys al Govern

Aquest 21 de novembre fa dotze anys de l'assassinat a mans d'ETA del socialista Ernest Lluch. La número dos dels socialistes ha volgut apel·lar al seu llegat "en favor del diàleg i de la universalització del servei de salut públic" per demanar el vot per al PSC. "Demanem el vot útil per a la defensa del sistema sanitari públic", ha manifestat l'exconsellera de Salut.

Geli ha reivindicat la feina feta durant els set anys que els socialistes van estar al Govern i es van fer càrrec de les competències en matèria sanitària. Segons Geli, es va gestionar amb "rigor i eficiència" i, especialment, ha posat l'exemple de les comarques gironines on ha assegurat que el sistema de salut "té el cost més eficient de Catalunya". L'exconsellera ha dit que la crisi va arribar quan el PSC encara era al govern i que ja van prendre "mesures extraordinàries" i van repensar les inversions. "En contra del que diuen, hem gestionat amb eficiència i sabem perfectament com fer-ho perquè també ho vam fer en temps de crisi", ha remarcat.

Per contra, Geli ha criticat l'acció de Govern de CiU per considerar que "no hi ha lideratge" i que s'ha retallat de "manera lineal". Geli també considera un error "no haver fet cap dels avantprojectes" iniciats pels socialistes. "Si tenim opció de demanar diners al Banc d'inversions europeu ens trobarem que CiU no té cap projecte a punt", ha lamentat la número dos dels socialistes gironins.

Per això, Geli ha dit que el PSC es compromet durant la legislatura vinent a aconseguir que els projectes aturats es facin. "Perdrem la son i gastarem totes les nostres energies per conservar el sistema sanitari públic en temps de crisi i buscarem fons allà on sigui per continuar avançant en inversions i garantir la despesa corrent", ha manifestat.

Pels socialistes, en la propera legislatura cal impulsar el nou Campus de la Salut a Girona -que inclou la construcció del nou Hospital Josep Trueta-, així com els centres de salut de Santa Coloma de Farners (Centre d'Alta Resolució), Figueres i Platja d'Aro. Geli també ha assenyalat que l'Hospital Transfronterer de Puigcerdà -impulsat durant el tripartit- està "acabat i recepcionat" i ha lamentat que no s'hagi posat en servei. "És l'hospital més barat de la història perquè vam aconseguir que el 60% es pagués amb fons europeus, aquest és el lideratge que reivindiquem", ha declarat.