ERC reclama suport per ser segona força i així garantitzar la independència de Catalunya

El candidat gironí fa un acte a la Universitat de Girona amb el diputat Joan Tardà i el filòsof Josep-Maria Terricabras

El cap de llista d'ERC per Girona, Roger Torrent, juntament amb el diputat Joan Tardà i el filòsof Josep-Maria Terricabras -que tanca la llista- han participat aquest dimarts al matí en un acte a la Facultat de Lletres de la UdG. Torrent ha remarcat que ERC és "l'única garantia per assolir la plenitud nacional de Catalunya i per garantir la justícia social del nou país". Per Torrent, aquests són dos elements indestriables. "Només si el lideratge és transversal i si ERC és segona força al Parlament de Catalunya el procés cap a la independència serà prou fort", ha manifestat el candidat, que assegura que cal evitar "el lideratge d'un únic partit".

Per la seva banda, Josep-Maria Terricabras ha explicat que ERC és "l'únic partit de l'esquerra nacional i garantia d'independència". Pel filòsof, una esquerra forta és sinònim de garantia de què el president Mas "no faci cap pas enrere i es pugui dur a terme amb èxit el procés cap a la independència". El diputat Joan Tardà ha dit que el procés independentista és "necessari per parar el cop al desmantellament de l'Estat del Benestar".

Durant l'acte a la UdG, el candidat ha destacat el paper que té la universitat en la recerca i en la capacitat de generació de coneixement. Torrent ha proposat la creació de la marca 'Universitat de Catalunya', que faci de paraigües a les universitats catalanes per tal d'aconseguir que siguin més potents a nivell internacional. El candidat també ha criticat que en els dos últims anys els estudiants i les seves famílies hagin hagut de fer front a augments de fins el 80% de les taxes universitàries. "Això provoca que les classes mitjanes hagin d'assumir el gruix de la despesa universitària", ha lamentat el candidat.