Fernàndez (PSC) reivindica que els polítics que acumulen càrrecs només cobrin un sou

El candidat proposa una llei que obligui els ajuntaments a fer consultes ciutadanes en temes urbanístics i econòmics

El candidat socialista per Girona, Juli Fernàndez, ha reivindicat que el partit fa propostes en relació a la "radicalitat democràtica" amb la finalitat d'acostar la ciutadania als polítics. En aquest sentit, el candidat ha anunciat que si surt escollit diputat renunciarà al sou d'alcalde. Fernàndez considera que una única persona pot acumular diversos càrrecs polítics però no diversos sous i, per això, reivindica el principis "d'un polític, un sou". "M'agradaria que la resta d'alcaldes que formen part de les altres llistes facin el mateix, que renunciïn al sou si són escollits diputats", hi ha afegit.

El candidat ha dit que, com a màxim, aquells que siguin alcaldes i diputats podrien cobrar el mínim per les assistències a plens però ha dit que haurien de renunciar a la resta de complements com dietes o assistències a comissions. Fernàndez també ha explicat que, com a màxim, un polític hauria d'ocupar un càrrec dos mandats. Una altra de les propostes d'aquesta "radicalitat democràtica" és que els càrrecs electes de tots els partits facin públics els seus patrimonis. "La transparència no ens ha de fer por, si no donem respostes a la gent la distància entre polítics i ciutadania es farà cada dia més gran", ha reflexionat.

Una altra de les propostes del candidat és modificar la llei electoral i situar l'edat legal de vot als setze anys. Fernàndez també ha assenyalat que cal una llei de consultes i que aquesta "no es pot oblidar de l'àmbit local". El candidat proposa que els ajuntaments estiguin "obligats per llei" a consultar els ciutadans si impulsen projectes econòmics o urbanístics "importants".