Figueres intensificarà els dispositius a la zona oest contra el frau elèctriuc i el cultiu de marihuana

També reclama eines contra els reincidents i més ordres d'entrada a domicilis

Cop de puny a la taula per part de l'equip de govern de Figueres (Alt Empordà) ha anunciat que intensificarà els dispositius policials a la zona oest per "acabar" amb el frau elèctric i el cultiu de marihuana. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, assegura que no pararan "fins que se solucioni" i atribueix els incidents de divendres al barri del Bon Pastor a les "conseqüències" de la pressió que des de fa dies s'està exercint a la zona.

Casellas també ha dit es continuarà actuant a la Marca de l'Ham i que el govern municipal està compromès en la lluita contra aquests fets delictius.

D'altra banda i sobre la reunió que mantindran amb la jutgessa degana i la fiscal en cap dels jutjats de Figueres, Casellas ha dit que reclamarà eines contra els reincidents i que, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, demanaran més "atenció" a l'hora de concedir ordres d'entrada i registre en domicilis on se sospita que hi ha plantacions de marihuana.

En una compareixença de premsa, Casellas ha explicat que durant l'últim trimestre han augmentat un 5% els fets delictius a Figueres. El regidor i vicealcalde, però, ho ha atribuït a l'increment dels controls contra el consum i el tràfic de marihuana. També a la lluita contra el frau elèctric i els cultius. En les últimes setmanes, s'han fet tres operatius a la zona oest i a la Marca de l'Ham i Casellas ja ha anunciat que continuaran. "No ens tremolarà el pols", ha dit.

En aquest sentit, el regidor de Seguretat ha negat que hi hagi "descontrol" a la ciutat però ha admès que hi ha un problema i ha dit que estan "compromesos" a resoldre'l.

Casellas ha explicat que compten amb el compromís del Departament d'Interior per destinar-hi els recursos que calguin i ha avançat que hi haurà més dispositius. "No pararem fins que se solucioni", ha afegit.

En relació als incidents de divendres al barri del Bon Pastor on un grup de persones van disparar balins i projectils contra els cotxes policials, ha dit que són la "conseqüència" de la pressió que exerceixen a la zona i que esperen que "no vagin a més". "El que anirà a més són els controls", ha alertat.

Els incidents van passar després que la policia rebés l'avís per un foc en un contenidor de matinada. Tres patrulles – dues de la Guàrdia Urbana i una de Mossos – van anar fins a la plaça Doctor Fleming de la capital de l'Alt Empordà, conjuntament amb els Bombers.

"Són conseqüència"

En arribar al lloc dels fets, un grup reduït de persones va disparar balins i un altre tipus de projectil que s'està investigant contra els agents i els cotxes que van quedar visiblement danyats. A més, també es van llançar algunes pedres. Casellas ha volgut restar-hi importància i ha dit que "per fer una truita i primer cal trencar l'ou". "Tenen a veure amb la determinació de tirar endavant les actuacions", ha remarcat.

En aquest sentit, diu que les càmeres de seguretat que hi ha a la zona els han permès tenir una "fotografia" del que va passar.

El problema dels reincidents

D'altra banda, Casellas ha insistit que gran part dels robatoris que hi ha a la ciutat els cometen delinqüents reincidents, que "no són més de 10 persones" i que els calen eines per poder actuar-hi. "Es tracta d'aconseguir que es prenguin mesures cautelars contra aquestes persones", ha dit. Això és precisament el que transmetrà a la reunió que mantindrà aquest divendres als jutjats de Figueres.

Implicació de "tots" els grups

Casellas també ha demanat al principal grup de l'oposició, Junts per Figueres, que els faci costat. "Ens agradaria que tots es fessin responsables. Caldria la implicació de tothom per no magnificar", ha afegit.