San Salvador i Rodrigo Cuevas s'estrenaran a Girona dins del festival (a)phònica

El festival crea una línia de gelats de tres gustos

El festival (a)phònica de Banyoles torna aquest estiu amb els concerts de San Salvador i Rodrigo Cuevas que s'estrenaran a les comarques gironines. San Salvador acostarà la seva polifonia occitana el divendres 25 de juny en un concert gratuït a la Muralla. Per la seva banda, Rodrigo Cuevas estrenarà a Girona la seva proposta de cabaret electrònic el dissabte 26 al Teatre Municipal de Banyoles. L'(a)phònica d'aquest 2021 es farà entre el 24 i el 27 de juny i oferirà 33 propostes i un 67% de les activitats són gratuïtes. Aquest any, el festival també ha creat tres gelats artesanals que es podran comprar exclusivament en una quinzena d'establiments de Banyoles.

Després d'un any d'aturada per la pandèmia, el festival (a)phònica de Banyoles torna aquest estiu per celebrar la 17a edició. Es farà entre el 24 i el 27 de juny amb una programació de 33 propostes (19 espectacles i 14 activitats paral·leles). El 67% dels actes seran gratuïts i els preus per als concerts de pagament aniran entre els 6 i els 20 euros. Igualment, els organitzadors han avançat que caldrà que els espectadors reservin entrada per a tots els concerts, siguin de pagament o no.

Tres presentacions oficials

A més, l'(a)phònica comptarà amb tres presentacions oficials dins de la programació. En primer lloc, la Ludwig Band presentarà el nou disc 'La mateixa sort'. El grup d'Espolla (Alt Empordà) actuarà el diumenge 27 a un quart de vuit del vespre en un concert gratuït. A més, s'enregistrarà i s'emetrà durant el Mercat de Música Viva de Vic. De fet, aquesta és una de les col·laboracions que ha tancat l'(a)phònica aquest 2021 amb el certamen musical osonenc

Per altra banda, el festival arrencarà el 24 de juny a les vuit del vespre amb Tarta Relena que presentaran 'Fiat Lux'. Es tracta d'un projecte de "folk tronadet i gregorià progressiu", tal com l'han definit les seves creadores, Marta Torrella i Helena Ros.

Per últim, la tercera presentació serà l'òpera de 'Dido i Enees' que oferirà Cor de Teatre amb Vespres d'Arnadí. L'estrena es farà al Monestir de Sant Esteve el diumenge 27 en un doble passi a les cinc de la tarda i a les vuit del vespre.

Concerts binaurals i gelats artesanals

Aquest 2021 el festival oferirà dos concerts binaurals. Es tracta d'una proposta en què "el públic es posarà auriculars" per escoltar el concert "com si el so fos en 3D", ha destacat el director de l'(a)phònica, Francesc Viladiu. Els dos concerts en aquesta modalitat són Marala i Nico Roig.

A més, aquest any el festival ha creat tres gelats artesanals amb el suport de la Golafreria Artesana Janaret de Banyoles. Hi ha un gelat de mango i maduixa, un altre de regalèssia i un tercer de vainilla i xocolata. Els gelats de l'(a)phònica només es podran comprar en una quinzena d'establiments de l'Associació Banyoles Comerç i Turisme. El director del festival ha assegurat que la campanya busca unir "dos dels sectors més afectats per la pandèmia" com són el cultural i l'hostaleria.

A més, Viladiu ha afirmat que volen "recuperar" la sensació d'estiu, de festival i d'obertura més d'un any després que esclatés la pandèmia. Els gelats comptaran amb 200 premis amagats. Aquells qui quan s'acabin el gelat trobin la paraula 'premi' escrita al pal podran vescanviar-lo per entrades del festival, articles de marxandatge o accessoris de la marca turística #DeBanyoles.