Mas (CiU) no descarta demanar la compareixença de Montilla però rebutja una comissió d'investigació

Assegura que el cas de l'incendi d'Horta sí que calia una comissió perquè hi van haver 5 morts

Mas ha recordat que amb l'últim govern de Jordi Pujol l'oposició va sortir 'demanant comissions i dimissions a tort i a dret' per la nevada del 2001. 'Nosaltres no la demanarem perquè no volem demostrar esperit de venjança. No ens mou la venjança, sinó l'interès del país', ha assegurat. Segons ell, sí calia una comissió pel foc d'Horta, perquè van morir cinc bombers, però en el cas de la nevada 'ja se sap el que ha passat', que és, segons Mas, que 's'han fet les coses malament per part del Govern i de les elèctriques'.

Tot i que encara no ho han decidit si reclamen la de Montilla, el líder de CiU ha indicat que la federació podria demanar més compareixences en funció de com vagin les de Saura i Castells. Mas ha subratllat que el Govern ha de donar explicacions per la gestió de la nevada, però també per la manca de compliment de la Llei de garantia i qualitat del subministrament elèctric.

El president de CiU ha visitat aquest dimarts una llar d'infants de Barcelona i ha aprofitat per avançar que el programa de la federació inclourà ajudes directes a les parelles que portin els seus fills a llars d'infants que no siguin públiques.

De fet, ha indicat que la diputada de CiU Irene Rigau ja va intentar que la Llei d'educació també preveiés el concert de guarderies d'iniciativa privada. D'aquesta manera, ha dit Mas, els pares podrien triar i no se'ls discriminaria pel tipus de llar d'infants que escullen.

Alhora, la federació també preveurà l'allargament dels permisos de paternitat i maternitat, per acostar Catalunya als estàndards europeus.
  • Mas descarta que CiU demani una comissió d'investigació i argumenta que la federació 'no té esperit de revenja'