Tensió al Bon Pastor de Figueres: un grup de veïns apedreguen a la policia

Mossos i Guàrdia Urbana reforçaran la presència policial a la zona

La situació a la zona Oest de Figueres (Alt Empordà) s'està convertint en una olla a pressió pel que fa a les relacions entre els veïns i els la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. El darrer incident ha tingut lloc la matinada del divendres que va acabar amb un llançament de pedres contra els cossos de seguretat i els Bombers per part dels residents al barri del Bon Pastor segons informa Diari de Girona malgrat el consistori ha negat que fossin apedregats.

Pels voltants de les dues de la matinada s'hi van desplaçar perquè es va alertar de l'incendi a un contenidor. Fou aleshores quan un petit grup de persones concentrades a la plaça Doctor Fleming van atacar els agents desplaçats, en total dues patrulles dels Mossos i de la Guàrdia Urbana que també van rebre l'impacte de projectils disparats amb escopetes de balins. Acte seguit els policies van abandonar amb el seus vehicles la zona.

Aquest incident se suma al que ja es va viure el dijous a la tarda quan es va procedir a la detenció de tres homes amb ordres de crida i cerca pendents en dos dispositius de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra a la zona oest i la Marca de l'Ham.

Durant l'actuació al carrer Doctor Ferran, al sector oest, el fort desplegament policial va permetre localitzar un dels arrestats, que va intentar escapar i que també ha acabat denunciat per desobediència a agents de l'autoritat.

Segons unes imatges enregistrades i publicades a Instagram, el detingut va iniciar una persecució a peu intentant escapar dels agents fins que va ser interceptat, oposant una forta resistència mentre alguns veïns aplaudien els cossos policials i altres els increpaven.

A banda dels tres detinguts d'aquella tarda, el dispositiu també va acabar amb dues denúncies per manca d'assegurança, dos més per no tenir l'ITV, 12 per no dur mascareta, tres per tinença de substàncies estupefaents, tres esbrinaments de domicili, una citació judicial i una motocicleta al dipòsit per no tenir plaques de matrícula.

Més seguretat

Els Mossos d’Esquadra tenen previst intensificar la pressió policial a la zona amb més agents i la presència de membres dels ARRO. Els dispositius es faran conjuntament amb la Guàrdia Urbana com ja es feia fins ara.