Dos detinguts a Palamós per provocar desordres públics llençant bengales al carrer i contra edificis

Els joves es van resistir a la detenció, lesionant a un agent

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Local de Palamós, han detingut aquesta nit dos homes de 19 i 23 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, tots dos veïns de la població, com a presumptes autors d’un delicte de desordres públics i un delicte d’atemptat i resistència i desobediència a agents de l’autoritat.

Cap a les tres d’aquesta matinada, efectius de la Policia Local de Palamós i dels Mossos d’Esquadra han rebut l’avís d’adreçar-se a la zona portuària, concretament a la Platja Gran de Palamós, ja que hi havia un grup reduït de joves que llançaven bengales de salvament marítim contra les façanes dels edificis i també a la via pública, amb el perill que això comportava pels ciutadans.

Efectius d’ambdós cossos s’han adreçat i han vist com quatre joves encenien bengales i pots de fum per llençar enmig del carrer. En veure la presència policial han començat a córrer per fugir del lloc. Els agents han aconseguit interceptar dos dels nois i, malgrat tirar a terra un dels agents i causar-li lesions lleus, els han detingut com a presumptes autors d’un delicte de desordres públics.

Durant l’actuació se’ls ha intervingut set cartutxos de bengales buides, i dues més amb la càrrega, a més de dos pots de fum de socors nàutic. Posteriorment, els agents han comprovat que dos immobles de l’Avinguda Onze de Setembre estaven afectats i tenien impactes de bengales a les façanes.

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, han quedat en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin citats. Ambdós cossos policials han reforçat els patrullatges per evitar que es tornin a produir més incidents d’actituds incíviques i delictes de desordres públics.