C's es compromet a lluitar per la funcionalitat de la unitat del dolor de l'Hospital Trueta

Castel denuncia que tot i tenir la inversió i el projecte realitzat, la unitat "mai s'ha posat en funcionament al 100%"

En aquest sentit, Castel ha denunciat que "no s'entén com des de l'administració no es té sensibilitat per aquestes malalties i els seus tractaments" tot i ser, segona ha apuntat, "una malaltia, malauradament molt estesa dins la població, i alhora reconeguda per l'OMS".

Castel ha criticat que si hi ha el projecte de tenir aquesta unitat i no donar-li cap utilitat, "els diners que s'han invertit en aquesta infraestructura inútil es podrien destinar directament a diferents entitats". El candidat ha posat com a exemple el cas l'associació de Fibromiàlgia, per fer-ne "una bona optimització" ja que, segons la presidenta Angus Gutiérrez "gairebé no tenim subvencions de cap tipus, per aquest any passava poc dels 1000 euros".

Des de Ciutadans, Jean Ma Castel ha aprofitat la trobada per donar a conèixer un punt important inclòs dins del programa electoral del partit en el que "establirem mesures de tractament i millora per els pacients d'aquesta malaltia", així com també "impulsarem equips de tractament multidisciplinar en els centres hospitalaris". Alhora, Ciutadans pretén promoure la investigació en malalties poc freqüents, per establir així "un bon diagnòstic i una atenció adequada".

El candidat per Girona ha demanat que en aquest tipus de col·lectius i associacions "on és fonamental el suport social i familiar" també hi hagi "una resposta de suport a nivell municipal i de Govern de la Generalitat en forma d'ajudes, subvencions i bonificacions" que, segons ha puntualitzat, "no són grans despeses per a les institucions" i alhora "ajuden a millorar l'estat del benestar de les persones amb aquest tipus de malaltia i els seus familiars".