Recapten 70.000 € en donacions i ajudes per fer front als efectes del #FocEmpordà

Els diners aniran destinats a la neteja de lleres, actuacions de prevenció d'incendis i al suport tècnic a propietaris forestals

Arran del gran incendi que va devastar més de 13.000 hectàrees a la comarca de l'Alt Empordà el passat mes de juliol, el teixit social va implicar-se per contribuir a la recuperació de la zona afectada i ajudar els damnificats. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha estat l'ens que ha canalitzat totes les aportacions fetes a través de la campanya #focempordà i ja té assignats els diners per a diversos projectes de recuperació forestal a la comarca que es finançaran amb aquestes donacions.

En total, les diferents aportacions sumen 69.947,32 euros. D'aquests, 2.200 euros procedeixen d'ingressos que han fet directament alguns particulars, 2.215 són donacions d'empreses, la part més important (47.488,09) són diners que s'han recollit en els diferents esdeveniments i concerts solidaris i 18.000 euros procedeixen de la Diputació de Girona i l'Obra Social 'la Caixa'.

Després de rebre els diners, el consell s'ha encarregat de fer participar la ciutadania en la presa de decisions sobre quines actuacions s'havien de finançar amb la recaptació. L'objectiu de la campanya és destinar els diners a accions que busquin regenerar la zona cremada i incidir en la prevenció d'incendis "de manera eficient".

Segons ha informat el consell comarcal, 4.591 euros aniran destinats a donar suport tècnic a propietaris forestals, més de 43.000 euros s'invertiran en actuacions de prevenció d'incendis forestals, 1.000 euros a xerrades d'autoprotecció amb les Associacions de Defensa Forestal (ADF), 2.650 euros a un projecte educatiu (programa MEFITU de la Fundació Pau Costa) i 18.000 euros a la neteja de lleres.

Algunes de les accions, com la neteja de lleres o el suport tècnic a propietaris forestals, ja s'estan executant i d'altres es faran al llarg dels primers mesos del 2013.