El Castell de Montsoriu podria batre el rècord de visitants aquest any

Des del Patronat esperen un estiu amb una gran afluència

Els responsables del castell de Montsoriu preveuen una molt bona afluència de visitants durant els mesos d’estiu. I és que tal com ha explicat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, si el ritme de visites continua com fins ara aquest any s’assolirà una xifra de visitants històrica. En aquest sentit, Garriga ha explicat que, tot i el confinament comarcal de tres setmanes després de Setmana Santa -el mes d’abril-, el ritme de visites es va mantenir amb una bona afluència de persones vingudes d’arreu de la comarca, sobretot, de Blanes, Lloret i Tossa de Mar.

Després de l’aixecament comarcal, el dia 26 d’abril, el ritme de visites durant els caps de setmana ha anat creixent setmana rere setmana. Per això, i tenint present l’èxit absolut de visitants que van pujar a Montsoriu durant la Setmana Santa, des del Patronat i el Consell Comarcal de la Selva, es treballa perquè la campanya de visitants durant els mesos d’estiu continuï assolint aquestes xifres tant importants pel castell.  

Des de Setmana Santa, i amb l’objectiu de donar resposta a les nombroses peticions dels visitants s’han incorporat més visites guiades durant el cap de setmana. Tal com ha explicat Garriga es fan una mitjana de cinc visites guiades diàries, entre les deu del matí i les sis de la tarda. D’aquesta manera, s’ha pogut donar resposta a la gran demanda que tenen les visites guiades.

Tan és així que Garriga ha assenyalat que l’aposta que s’ha fet des de l’ens que presideix comença a recollir els seus fruits”. I és que tal com ha assegurat Garriga, la campanya de comunicació que s’està duent a terme per potenciar el castell està començant a donar resultats amb la gran demanda de visitants durant aquesta primavera i també es valora molt positivament el grau de satisfacció que mostra la gent un cop realitzada la visita. 

Consolidar el turisme de proximitat

El Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva estant duent a terme una campanya de comunicació que pretén consolidar el turisme de proximitat, concretament per la comarca de la Selva i fent-ho extensiu a les comarques properes com poden ser Osona, Maresme, Gironès, Baix Empordà però no oblidant el Vallès Occidental i Oriental, que representen una percentatge important en el nombre de visites anuals.

La campanya es va iniciar a principis del mes de març i s’allargarà fins a l’estiu. Sens dubte, la primavera és un dels períodes de més afluència de visitants a Montsoriu. Amb tot, durant els mesos d’estiu el ritme de visitants es manté i la tardor torna a ser un altre període on l’afluència de visitants és molt gran, sempre i quan les condicions climatològiques siguin bones.

El perfil del visitant que puja a Montsoriu té un interès per la cultura i això fa que la major part de les persones que el visiten prèviament hagin sol·licitat la visita guiada a través del web www.montsoriu.cat. La venta d’entrades finalitza una hora abans del tancament del recinte arquitectònic