Quatre detinguts per tenir una plantació de marihuana dins una casa a Vilajuïga

Es van comissar 14 kg de marihuana, 630 testos i tots els aparells necessaris pel seu cultiu

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 24 de maig tres homes i una dona, d’entre 37 i 56 anys, dos d’ells de nacionalitat espanyola i els altres dos peruana i alemanya i amb domicilis a Roses, Castelló d’Empúries i Figueres, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de  fluid elèctric.

La investigació es va iniciar el 4 de març quan els mossos van tenir coneixement de l’existència d’un possible cultiu de marihuana indoor en una casa adossada d’un domicili de la població de Vilajuïga (Alt Empordà).

Durant les indagacions els agents van comprovar que es podien escoltar aparells de climatització en constant funcionament durant tot el dia, tanques d’ocultació que no deixava veure l’interior de la casa i llums de color groguenc que es percebien de nit.

Paral·lelament, van rebre informació de l’empresa subministradora d’electricitat que informava de la manipulació de la instal·lació del comptador i d’un consum elèctric molt elevat a la casa investigada.

Els agents van fer un seguiment exhaustiu dels moviments que hi havia al voltant de la casa on van veure que sempre hi havia el mateix cotxe que carregava algun tipus de material. El dia 24 de maig van aturar el vehicle i van comprovar que la càrrega on hi havia diverses bosses de plàstic de grans dimensions plenes de plantes de marihuana i alguns cabdells.

Els dos ocupants del vehicle van quedar detinguts. Els homes transportaven un total de 14kg de plantes de marihuana.

Arran aquesta troballa, el matí del dia 24 de maig es va realitzar una entrada i perquisició a la casa esmentada on es van comissar uns 630 testos amb la tija tallada, 40 plantes de cànnabis i una  complexa infraestructura pel cultiu intensiu de la droga. Concretament, van intervenir focus, transformadors elèctrics, caixes de ventilació, deshumidificadors, splits i fertilitzants.

Abans de l’escorcoll de la casa es van detenir dues persones que s’encarregaven del manteniment de les plantes.

Els tres homes detinguts, tots ells amb antecedents, van passar el dia 25 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. La dona detinguda va quedar en llibertat després de declarar a dependències policials amb l’obligatorietat de comparèixer davant el jutge quan sigui requerida.