Junts s'ofereix a entrar al govern de Figueres ''sense càrrecs ni sous''

L'alcaldessa es pregunta on radica la diferència amb mantenir-se a l'oposició

Junts per Figueres s'ofereix per entrar a formar part del govern de la ciutat, ara en mans d'ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres. El portaveu de la formació, Jordi Masquef, assegura que la decisió és fruit d'un profund "debat intern" i que ho fan per "responsabilitat política".

El partit ja va llençar una proposta de pacte a ERC el mes d'octubre del 2019 per fer fora el PSC i en resposta a la sentència del procés. Masquef ha dit, però, que les circumstàncies han canviat i que seria bo per a la ciutat un govern de "concentració" amb 19 regidors -8 dels quals de Junts-. "Els oferim les 16 mans dels nostres regidors, sense sous ni sense càrrecs", ha insistit. El regidor a l'oposició assegura que d'aquesta manera poden ajudar a desencallar projectes que consideren clau per a la ciutat. Entre ells, el tercer pavelló o el POUM.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Agnès Lladó, li ha respost que l'actual govern de la ciutat sempre està obert a escoltar però avisa que "cadascú a de tenir clar quin és el seu rol".

En aquest sentit, ha recordat que l'equip de govern treballa per aconseguir consensos i que s'ha fet amb molts temes però llança una pregunta a Junts: "Si volen entrar sense sous ni càrrecs, quina diferència hi ha amb el que es fa actualment?".

El regidor d'Urbanisme, Xavier Amiel, també ha recordat que el POUM és un tema cabdal que es portarà a aprovació inicial en els propers mesos i que "seria bo per a la ciutat que fos de tot el consistori". "No ens podem permetre estar més anys amb un pla general del 1983", ha afegit.