Renfe incrementarà la freqüència del TAV entre Figueres i Madrid a partir del juny

Ábalos anuncia quatre nous serveis en aquesta línia amb el tren de baix cost Avlo

El ministre de Transports, José Luís Ábalos, ha anunciat aquesta tarda durant el ple del Senat que Renfe incrementarà la freqüència de Trens d'Alta Velocitat (TAV) entre Figueres i Madrid a partir del mes de juny que arribarà a tenir un total de 248 serveis setmanals, 76 més que fins ara, el que suposarà un increment del 44% per aquesta línia.

No només això, el ministre també ha assenyalat que posteriorment s'augmentarà la freqüència en aquest trajecte fins a recuperar el 60% dels trens comercials (prenent les dades del 2019 com a referència) que inclourà quatre serveis per sentit del tren d'alta velocitat de baix cost Avlo a partir del 23 de juny. "Si a l'estiu segueix la tendència favorable incrementarem fins a un percentatge del 70%" ha promès Ábalos. Pel que fa al servei de restauració en els combois aquest entrarà en funcionament a partir de l'1 de juliol.

Les declaracions arriben després de les preguntes formulades per la senadora d'ERC, Elisenda Pérez, que ha denunciat la saturació que viu actualment el servei i ha manifestat que ara mateix "els trens i les freqüències no corresponen a l'activitat laboral i social actual". "Segons estudis fets, el nivell de contagi en un tren d'alta velocitat és de l'0,02%, de l'0,005% si s'usa mascareta en tot el trajecte. Però el fet de tenir entre el 40 i el 50% de freqüències en el moment actual, provoca que els trens vagin al límit de la capacitat", ha afegit la republicana.

Ábalos ha aprofitat per a recordar-li que fins al 16 de maig la demanda de passatgers per al TAV entre Figueres i Madrid havia caigut un 70% i que després de la finalització de l'estat d'alarma aquest s'havia recuperat un 15%, situant-se en el 55%.