Millo demana més inversió en infraestructures per a la Garrotxa i millor ADSL

El candidat acusa CiU d'haver "girat l'esquena" a la comarca per no haver fet les variants d'Olot i les Preses

El candidat del PPC per Girona, Enric Millo, ha volgut mostrar el "compromís del PPC" amb la comarca de la Garrotxa i, per això, ha dit que des de l'oposició o des del Govern faran gestions per desencallar infraestructures pendents a la comarca. Segons Millo, en època de crisis s'han de "prioritzar les inversions" i considera que CiU ha "equivocat les prioritats".

El candidat dels populars ha esmentat que la federació nacionalista ja portava al programa electoral de 2006 -i també al 2010- desdoblar la carretera de Banyoles a Besalú així com fer les variants d'Olot i les Preses. "Sembla mentida que amb la gran inversió que s'ha fet a l'eix Vic-IOlot ara no es facin les variants per descongestionar de trànsit els dos municipis", ha manifestat Millo, que també ha denunciat la falta d'inversió a l'anomenada "carretera de la vergonya", que connecta també la Selva interior amb la Garrotxa.

Segons el candidat del PPC, CiU no ha fet cap balanç de Govern durant la campanya perquè "el balanç és 0". "CiU està amagant el cap sota l'ala, em costa entendre com CiU ha donat l'esquena a la Garrotxa, no sé amb quina cara venen a demanar el vot a aquesta comarca", ha criticat durament Millo a la federació nacionalista.

CiU està essent l'objectiu de les crítiques del candidat popular durant la campanya. Aquest dilluns, Millo s'ha adreçat novament al seu candidat, Santi Vila, a qui ha demanat que "deixi d'exigir a Espanya perquè el govern espanyol està fent la feina que li toca" i, per contra, li ha recriminat que no hagi impulsar aquelles obres que són competència "única i exclusivament" de la Generalitat.

Una altra de les inversions pendents a la comarca és, segons Millo, l'estesa de la banda ampla a tota la comarca i també la millora de la telefonia mòbil. "És impossible mantenir una conversa sense que es talli quan puges des de Girona a Olot", ha posat per exemple. Segons el candidat, aquesta és una de les demandes que els empresaris els han fet perquè consideren que si no tenen unes bones comunicacions això els resta competitivitat.

El candidat ha comptat amb la presència a Olot del portaveu del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de la Diputació de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que ha defensat els projectes que, de la mà del PPC, han impulsat a la Diputació per tal de fer costat als empresaris i emprenedors. Fernández Díaz ha remarcat que cal simplificar la burocràcia als empresaris perquè, a Catalunya, aquesta és un "impost afegit".