Entrada massiva d'escrits als Jutjats de Girona per aturar el drama dels desnonaments

El document s'acull al dictamen de l'advocada general del Tribunal de Justícia de la UE

Encara no hi ha sentència, però el dictamen de l'advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Julian Kokott, ha obert una porta que les PAH de tot l'Estat no pensen desaprofitar. En una resposta al cas d'un ciutadà que va ser desnonat per no pagar la hipoteca, Kokott assegura que les normatives europees exigeixen que els consumidors tinguin un recurs legal eficaç per poder demostrar "el caràcter abusiu" de les clàusules del seu contracte.

Com que la llei espanyola no té aquest recurs legal i una persona pot perdre la casa encara que al·legui abusos en el contracte, la PAH considera que hi ha una "clara indefensió" dels hipotecats. Per això, ha entrat un escrit on exposa arguments jurídics per demanar l'aturada immediata de tots els procediments d'execució hipotecària. Segons Afuera, aquest és el pas previ per acabar amb l'anul·lació de tots els procediments.

Cal, però, que cadascun dels afectats per algun procediment d'execució hipotecària entrin aquest document al seu respectiu jutjat. Afuera ha detallat que han repartit la sol·licitud fet per l'equip d'advocats que col·labora amb les PAH a tots els col·legis d'advocats perquè el facin arribar tants als lletrats del torn d'ofici com als particulars. La intenció és aprofitar aquesta escletxa per aconseguir aturar desnonaments i que els afectats per la hipoteca puguin continuar vivint a casa seva.

Afuera ha explicat que en una sola jornada de treball ja han omplert 110 documents i augura que hi haurà un registre massiu de sol·licituds. Aquest dilluns les PAH han registrat alhora els primers documents per exigir la paral·lització immediata del procediments. A les comarques gironines, una setantena de persones han registrat les sol·licituds al nou Palau de Justícia de Girona a crits de "menys palaus i més justícia" o el ja habitual "gent sense casa, cases sense gent, no s'entén".

La portaveu ha explicat que simultàniament també s'han entrat sol·licituds a tots els jutjats de les comarques gironines com Blanes, Figueres, Olot, Santa Coloma de Farners o la Bisbal d'Empordà.