Detinguts cinc joves per ocupar un apartament a Llançà i guardar-hi objectes robats

Un d'ells va aconseguir fugir saltant una tanca

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han detingut cinc joves per ocupar un apartament a Llançà (Alt Empordà) i guardar-hi objectes robats. Aquest dijous a la tarda, els veïns del carrer de la Coma van alertar els agents dient-los que en aquest pis, una segona residència, hi havia diversos nois a l'interior a qui no havien vist mai.

Quan els agents hi van anar els ocupes van intentar fer-los creure que tenien la clau. En realitat, l'havien agafada de dins d'un calaix després d'entrar a l'apartament forçant una de les portes del balcó.

Les detencions a Llançà van tenir lloc cap a les quatre de la tarda. Diversos veïns van trucar a la policia per alertar-los que un grup de joves havia ocupat un apartament del carrer de la Coma. No era el primer avís que rebia la Policia Local aquesta setmana, perquè en els darrers dies també han rebut més alertes per ocupacions.

En aquest cas, però, els ocupes havien aconseguit el seu objectiu. Es creu que quan la Policia Local i els Mossos hi van anar, feia un o dos dies que serien dins l'apartament. Quan els agents van arribar-hi hi havia sis joves, però un d'ells va fugir saltant una tanca.

La policia va fer sortir els altres de l'interior del pis. Dins el grup hi havia una menor i els altres tenen entre 17 i 31 anys. D'entrada, els ocupes van intentar fer creure als agents que tenien la clau del pis, i fins i tot els la van ensenyar. Però un familiar del propietari va explicar a la policia que, en realitat, els amos sempre guardaven una còpia en un calaix de l'interior de la segona residència. I aquesta era la clau que havien agafat els ocupes.

Els Mossos i la Policia Local van entrar a l'apartament i van descobrir que una de les portes del balcó estava forçada. A més, van trobar una maleta amb objectes robats a l'interior (entre els quals una videoconsola, videojocs, un robot aspirador o una serra caladora...). Precisament, aquests últims dies la Policia Local ha rebut denúncies per diversos furts a la zona comercial de Llançà.

Els agents van detenir els cinc joves per haver entrat en un habitatge aliè. A més, el grup també havia causat danys al mobiliari de l'apartament.