Set detinguts pels aldarulls posteriors a un acte electoral de Vox al febrer a Olot

Els han arrestat al llarg d'aquest matí

Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones per enfrontar-se a la policia en un acte electoral de Vox a Olot aquest febrer passat. Després d'una investigació, els Mossos els han arrestat aquest dijous al matí per un delicte de desordres públics i un altre d'atemptat als agents de l'autoritat, segons ha avançat Ràdio Olot i confirmat aquest diari.

El dia dels fets –el 10 de febrer- la policia ja va acabar detenint una persona implicada amb els disturbis. Vox havia convocat un acte amb el secretari general del partit, Javier Ortega Smith i el candidat per Girona, avui diputat, Alberto Tarradas. Unes 200 persones s'hi van acostar i van intentar accedir al Firalet, espai on s'avia de celebrar l'acte electoral del partit d'ultradreta.

Una seixantena d'agents de la Brigada Mòbil i l'ARRO dels Mossos d'Esquadra van impedir la trobada entre els dos grups per evitar incidents. Un cop finalitzat l'acte, però, hi va haver disturbis amb diferents manifestants que van llançar pedres i objectes contra els policies, que van fer ús dels projectils de foam per dispersar els manifestants. Tot plegat va acabar amb un detingut. Aquest dijous, però, s'ha procedit a la detenció de set persones més, per un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat i un altre de desordres públics.