El programa d'Ocupació Juvenil de Salt atén prop de 200 joves des de principis d'any

Gairebé una quarantena han trobat algun recurs educatiu per continuar estudiant

El programa referent d'Ocupació Juvenil de Salt (Gironès) ha atès prop de 200 joves d'entre 16 i 29 anys durant els primer quatre mesos del 2021. D'aquests, 20 (un 10%) ha trobat feina i gairebé 40 han trobat algun recurs educatiu per continuar estudiant.

L'objectiu de la iniciativa que coordina l'àrea de Joventut de l'Ajuntament és, precisament, facilitar el retorn al sistema educatiu, la inserció laboral o l'accés a altres recursos ocupacionals. Sobretot per a aquells amb més mancances de formació i competències.

Aquesta és la tercera edició del programa i, segons els seus responsables, els resultats demostren que es tracta d'un "servei útil i necessari" per establir "sinèrgies i coordinacions entre els diferents agents que treballen amb el col·lectiu.

Durant aquest primer quadrimestre, s'han fet un total de 214 accions de tutories i acompanyaments a joves del municipi. Entre les principals demandes hi ha la realització o actualització del currículum, l'acompanyament en la recerca de feina, la detecció d'interessos i motivacions, l'orientació en la definició d'un objectiu professional i la informació sobre l'oferta formativa ocupacional.

El regidor de Joventut de Salt, Fermí Cunill, es mostra satisfet amb els resultats i preveu que amb la millora de la situació epidemiològica, juntament amb la proximitat de la temporada d'estiu, les xifres continuïn millorant.

El programa està impulsat pel Servei Públic d'Ocupació de la Generalitat i està cofinançat per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu.