Unes 4.000 persones visiten Circusland de Besalú durant els primers sis mesos d'obertura

Matabosch admet que els confinaments perimetrals "no li han posat fàcil"

El 18 de desembre de 2020 començava un confinament comarcal per intentar frenar la corba de contagis de covid-19. El mateix dia, a Besalú, Circusland obria les portes amb un espai expositiu de 1.500 m2 dividits en tres plantes i amb més de 600 peces que repassen els 250 anys d'història del circ.

En aquell moment, el director del circ, Genís Matabosch, ja avançava que seria una arrencada complexa, però tenia l'esperança que la mesura durés poc. Aquest dimarts es compleixen sis mesos exactes de l'obertura de l'equipament circense amb un balanç de gairebé 4.000 espectadors. En tot aquest temps s'han viscut restriccions de mobilitat perimetral de tot tipus: municipal, comarcal i autonòmic.

Genís Matabosch ha admès que aquest conjunt de restriccions "no li han posat fàcil" a Circusland de tirar endavant, però el públic local ha permès salvar els mobles. El director ha destacat que la majoria de persones que han passat pel museu han sortit "satisfets" perquè al llarg del recorregut han pogut "reviure la màgia" que se sent quan un veu les acrobàcies i altres atraccions d'un circ.

"La gent no sap què s'hi trobarà", ha afirmat Genís Matabosch, "per això ha causat tanta sorpresa". El promotor d'aquest equipament ha detallat que per això han organitzat un recorregut per la història del circ amb cartells, vestits i material que fan servir els artistes per les seves actuacions.

Esperances en l'estiu

Durant la Setmana Santa, el museu va viure un moment de màxima afluència arribant a superar els 300 visitants al dia. Aquesta assistència queda lluny de la capacitat màxima que pot assolir l'equipament (300 persones al mateix moment, 150 amb les restriccions d'aforament actuals). Per això, Matabosch confia en què de cara a l'estiu aquestes xifres encara augmentin més.

"Poc a poc la gent va perdent la por", ha assegurat el director de Circusland. A més, l'aixecament de l'estat d'alarma ja ha despertat l'interès de molts visitants de fora de la demarcació gironina. Això ha fet que, de forma gradual, el públic hagi anat creixent en les últimes setmanes.

Per altra banda, Matabosch ha assegurat que molts dels assistents venen gràcies al "boca-orella". "Molts visitants han vingut recomanats per altra gent que ja hi ha estat", ha afegit el director de l'equipament. A més, les fotografies dels visitants "han corregut per les xarxes i hi ha molta expectació" de gent de fora per venir.

Per això confia en què "en la mesura que se suavitzin les restriccions" i es permeti la mobilitat internacional hi haurà més gent que s'acostarà fins a Besalú per entrar a Circusland. El director de l'equipament també confia en què a partir del curs vinent hi hagi moltes escoles que passin pel museu del circ. De fet, Genís Matabosch ha avançat que han rebut l'interès per part de molts centres, però que les restriccions de mobilitat els impedien fer la visita.

De moment, l'horari d'obertura de Circusland de Besalú és de dijous a diumenge d'onze del matí a set del vespre. De cara a l'estiu, s'ampliarà a cada dia de la setmana i les portes s'obriran de deu del matí a vuit del vespre.