Augmenten un 45% les peticions per llogar una embarcació privada a la Costa Brava

Les principals destinacions són les Balears, Grècia, Croàcia i la Costa Brava

La finalització de l'estat d'alarma ha despertat l'interès de molts navegants i això s'ha traduït en un augment de peticions per llogar embarcacions privades. L'empresa gironina Top Sailing Charter (TSCH) ha explicat que va tancar el 2020 amb prop de 190 reserves i a hores d'ara ja en té 140 previstes per aquest estiu. La majoria de clients busquen catamarans, velers, embarcacions motores, goletes i megaiots.

Fins ara, però, els interessats en llogar aquestes embarcacions tenien seriosos dubtes de fins a on podrien arribar a causa de les restriccions de mobilitat. Amb la finalització de l'estat d'alarma, les peticions de lloguers han passat del 15% al 60% en pocs dies. El CEO de l'empresa, Sergi Alós, ha afirmat que "la gent té més clar" que ara pot "viatjar amb més llibertat" aquest estiu.

Això fa que TSCH vegi amb bones perspectives aquest estiu. L'empresa preveu una facturació menor a la del 2019 però unes dades més optimistes que les de l'any passat. De fet, si el 2020 es va tancar amb un 72% menys de facturació, la intenció és acabar aquest 2021 amb un 60% menys del que van ingressar el 2019. "Som conscients que no arribarem als nivells de facturació que hi havia el 2019", ha afirmat Alós.

Tot i així, el CEO de l'empresa aprofita per fer una crida a les administracions per tal de relaxar algunes mesures que es mantenen vigents. Sergi Alós considera que aprofitant l'embranzida que té la campanya de vacunació, s'ha de facilitar l'accés a l'hora de viatjar. Alós ha recordat que actualment cal "una PCR estiguis vacunat o no" per viatjar a Grècia, Croàcia, entre d'altres països europeus. Per l'empresari, aquesta mesura "no té gaire sentit" i per això demanen flexibilitzar algunes mesures, sense renunciar a "la seguretat".

El CEO de Top Sailing Charter confia en què mantenir l'ús de la mascareta i la distància de seguretat hauria de ser suficient. A més, Alós creu que fixar una data d'obertura de les fronteres ajudaria a "planificar les vacances" per a molts clients nord-americans i sud-americans que tenen a l'empresa gironina de lloguer d'embarcacions. D'aquesta manera, TSCH podria "incrementar les reserves".

Algunes de les principals destinacions que volen fer els interessats en llogar embarcacions són les illes Balears, Grècia, Croàcia i la Costa Brava.

L'empresa gironina compta amb una flota permanent al port de l'Estartit (Baix Empordà) i a Eivissa. Els navegants poden fer reserves d'entre 7 i 14 dies. L'empresa va néixer el 2007 al municipi baixempordanès amb l'objectiu d'oferir tot tipus de vaixells per navegar a qualsevol part del món. Actualment ja ofereixen més de 9.000 embarcacions a diferents llocs del món, com ara la Costa Brava, França, Itàlia, Grècia, Croàcia, Turquia, el Carib o l'Àsia.