La Diputació destina 134.880 euros a ajuts per fer polítiques d'habitatge i contra la pobresa energètica

Es tracta de dues línies de subvencions del Servei d'Habitatge

La Diputació de Girona ha acordat destinar 134.880 euros a ajuntaments i consells comarcals de la demarcació per fer polítiques socials d'habitatge i pobresa energètica. Es tracta de dues línies de subvencions del Servei d'Habitatge i que tenen com a objectiu millorar les condicions en llars en situació de vulnerabilitat i exclusió social. Les ajudes de la primera d'aquestes línies van dirigides a la compra de material per lluitar contra la pobresa energètica.

En concret, 61.500 euros que finançaran la compra de 36 neveres amb menys consum elèctric, 50 aparells deshumidificadors, 108 radiadors d’oli, que poden mantenir l’escalfor durant més temps que una estufa elèctrica, i dues calderes. Se'n beneficiaran quatre ajuntaments (Girona, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí) i tres consells comarcals de les comarques gironines (Baix Empordà, Gironès i Ripollès).

En relació a la segona línia d'ajuts destinats a polítiques socials d'habitatge, s'hi destinaran 73.380 euros. En aquest cas, se'n beneficiaran els ajuntaments de Banyoles, Olot i Ripoll i els consells del Baix Empordà, el Gironès i la Selva.