S'entrega al jutjat el segon acusat per la mort d'un turista d'una puntada de peu al cap en una discoteca de Lloret

Dues acusacions sostenen que va ser còmplice de l'assassinat

El segon acusat per la mort d'un turista italià d'una puntada de peu al cap a la discoteca St. Trop de Lloret de Mar (Selva) el 12 d'agost del 2017 ha comparegut voluntàriament aquest dimarts al jutjat d'instrucció 4 de Blanes. Està en llibertat i, de fet, la fiscalia no l'acusa. Sí que ho fan, però, dues acusacions (família de la víctima i Fecasarm) que sostenen que va ser còmplice de l'assassinat i volen que el condemnin a fins a 15 anys de presó.

El jutjat li ha notificat la interlocutòria d'obertura de judici oral i ha donat trasllat de la causa a la seva defensa, encapçalada pel lletrat Sergio Noguero, perquè formuli l'escrit abans d'anar a judici. El cas el jutjarà un tribunal popular.

t per cinc turistes italians- i el de l'agressor es van trobar a la pista de ball. El fiscal Víctor Pillado concreta que "per causes que es desconeixen" l'investigat va donar una primera empenta al jove italià, que va reaccionar tornant-li. Llavors, l'investigat "va reaccionar clavant-li un cop fort de puny a la zona del cap, que el va fer caure a terra de manera immediata per la força de l'impacte".

Quan el turista italià estava a terra i no es podia defensar, continua relatant l'acusació pública, l'investigat "li va propinar una forta patada dirigida de manera intencionada a la zona del cap que li va provocar inexorablement la mort" per un traumatisme craonioencefàlic. A la víctima el van traslladar a l'hospital Trueta de Girona, on van certificar la seva mort unes hores després.

El fiscal acusa l'autor material del crim d'assassinat perquè considera que l'investigat va actuar "amb intenció" de matar la víctima o essent "coneixedor" que amb una patada al cap li podia causar la mort. A més, també argumenta que el jove italià no es va poder defensar perquè estava "postrat a terra" intentant incorporar-se i atordit pel cop de puny que havia rebut.

També exposa que la víctima havia ingerit alcohol, cosa que disminuïa més la seva capacitat de reacció, i argumenta que l'investigat "tenia coneixement de tècniques per colpejar per ser esportista de lluita lliure". "La zona del cos atacada era idònia per causar la mort de la víctima, com va succeir", conclou l'acusació pública.

El fiscal demana que es condemni el jove txetxè a una pena de 24 any de presó pel delicte d'assassinat. I que quan hagi complert la condemna, se'n passi 9 més en llibertat vigilada. En matèria de responsabilitat civil, recull que l'acusat haurà d'indemnitzar amb 240.000 euros els pares i la germana de la víctima.

El fiscal, però, també fa responsables civils tant la discoteca com la seva companyia d'assegurances. I al seu escrit, de fet, recull que la pòlissa ja ha abonat més de 180.000 euros a la família del turista italià.

L'Ajuntament de Lloret de Mar, que també es va personar com a acusació, manté la mateixa tesi que el fiscal, segons recull la interlocutòria d'obertura de judici oral.