Llibertat per l'autor del doble atropellament mortal a Roses que passarà pel jutjat cada setmana

Se li ha retirat el carnet de conduir, el passaport i té prohibit sortir del país

El jutjat de guàrdia de Figueres (Alt Empordà) ha rebut avui el veí de la ciutat de 40 anys detingut ahir per un doble atropellament a Roses (Alt Empordà) aquest cap de setmana on van perdre la vida un matrimoni francès després de ser atropellats per l'acusat.

La magistrada ha dictat com a mesures cautelars la compareixença setmanal en el jutjat, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori, retirada del carnet de conduir i prohibició de conducció de vehicles. La causa està oberta per dos delictes d’homicidi imprudent i un delicte de conducció sota els efectes de l’alcohol. L’acusat s’ha acollit al seu dret a no declarar.

oholèmia i el drogotest al conductor, un veí de Figueres de 40 anys. L'infractor va donar positiu en el test d'alcoholèmia. A la segona lectura, el conductor va marcar una taxa de 0,63 mg/l, superant el límit penal.

La policia va arrestar l'infractor i aquest matí el detingut ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres. Assistit per la lletrada Natàlia Frigola, el conductor s'ha acollit al seu dret a no declarar davant la magistrada.

El jutjat l'ha deixat en llibertat provisional, però li ha imposat diferents mesures cautelars. D'entrada, la magistrada li ha retirat el carnet i li ha prohibit conduir qualsevol vehicle. A més, l'acusat ha de comparèixer setmanalment davant del jutjat cada dilluns. També se li ha retirat el passaport i se li prohibeix sortir del territori estatal

La causa està oberta per dos delictes d'homicidi imprudent i un de conducció sota els efectes de l’alcohol.

Per la dreta i sense frenar

Segons recull l'atestat de la Policia Local, l'atropellament va tenir lloc a les 14.55 d'aquest dissabte. L'acusat circulava per la ronda de circumval·lació per darrere d'un altre vehicle. El primer cotxe es va aturar quan s'apropava al pas de vianants, perquè el matrimoni francès estava creuant.

L'acusat, però, en comptes de frenar, va canviar de carril per avançar el cotxe per la dreta. Va ser aleshores quan va envestir el matrimoni. L'impacte va fer que les víctimes sortissin projectades a una distància de fins a 24 metres i mig.

L'atestat de la Policia Local també recull que l'infractor es va aturar uns 50 metres més enllà del punt de la col·lisió "sense que s'observi cap rastre de frenada ni de derrapada a la calçada". L'advocada de l'acusat, Natàlia Frigola, explica que des del primer moment el seu client es va mostrat "penedit" i assegura que no va veure les víctimes.

L'atestat policial conclou que, com que el conductor anava begut i corria massa, l'accident es va produir perquè l'infractor "no va reaccionar per evitar l'atropellament i no va respectar la prioritat de pas als vianants".