Satisfacció entre els hostalers gironins i els seus clients per tornar a fer sopars

Les terrasses que han obert s'han omplert de gom a gom

Hi havia ganes de sortir a sopar i s'ha notat. A Girona, totes les terrasses que han optat per obrir han omplert durant, pràcticament, tot el dia. I és que el bon clima, combinat amb Temps de Flors, ha deixat una imatge de bars i restaurants plens a la capital del Gironès. Especialment concorreguda ha estat la plaça Independència, on s'ha fet difícil trobar taula durant tota la tarda i fins les onze de la nit, hora límit fixada d'obertura.

Els hostalers reconeixen que ha estat un "molt bon cap de setmana" perquè ha coincidit amb el certamen floral, que de per sí ja porta molta gent a la ciutat. Per això, el sector es frega les mans de cara al proper dissabte i diumenge. "Esperem que el temps acompanyi i es pugui fer calaix", diu en Pere Ribes, propietari del restaurant Fockviu de la plaça Independència.

Tot i que els que han obert han tingut una alta ocupació, molts han preferit mantenir tancat, ja que el diumenge al vespre és dia de descans de molts establiments. Això s'ha notat especialment a la Costa Brava que fins la setmana que ve no estarà a ple rendiment. I és que en localitats com Platja d'Aro, Palamós, Cadaqués o Begur, els clients solen ser visitants de fora que a mitja tarda de diumenge ja tornen cap a les seves localitats.

Els clients, "molt satisfets"

Els hostalers, però, no han estat els únics que han agraït l'allargament de l'horari de l'hostaleria. En Jose i l'Eder són dos colombians que viuen a Barcelona i han passat aquest diumenge a Girona per veure Temps de Flors. Expliquen que per a ells és "fantàstic" poder prendre una copa més enllà de les cinc de la tarda i esperen que no es "facin de nou passes enrere".

L'Àngel, veí de Girona, ha anat a sopar amb la seva dona i una altra parella. Diu que està molt bé que es vagin relaxant les mesures restrictives, però adverteix que si no hi ha control "no arribarem a l'estiu així".