Vila garanteix als empresaris que la taxa turística revertirà en millores del turisme gironí

El candidat aposta per convertir l'Empordà en "la Toscana catalana"

El candidat de CiU per Girona, Santi Vila, i el secretari general de CDC, Oriol Pujol, han visitat aquest divendres la comarca del Baix Empordà i s'han reunit amb empresaris turístics. El candidat ha remarcat que CiU "ha fet molta feina" en aquests dos anys en referència a promoció turística però reconeix que hi ha camí per recórrer. Per això, ha defensat que impulsaran un Pla Estratègic de Turisme a nivell de Catalunya. A Girona, segons Vila, aquest pla ha de servir per potenciar les marques Costa Brava i Pirineu de Girona. "Estem conveçuts que l'Empordà pot ser vist com la Toscana catalana", ha manifestat Vila.

El candidat de la federació nacionalista també ha dit que en el nou pla estratègic que es dissenyarà totes les administracions pivotaran al voltant del Patronat de Turisme i tindran un paper actiu en el disseny de les estratègies turístiques. En relació a la nova taxa turística en vigor des de l'1 de novembre, Vila ha manifestat el compromís de CiU de què els diners que es recaptin a les comarques gironines es destinaran "íntegrament" a accions de promoció turística d'aquest territori. "Els criteris de les accions seran els que marqui el sector", ha remarcat Vila.

Vila ha remarcat que el turisme, juntament amb el sector agroalimentari, són dos dels pilars de l'economia gironina tant per la creació de riquesa com pels llocs de treball que creen. "La crisi econòmica ha posat encara de més rellevància la importància estratègica del sector turístic, perquè té capacitat de desenvolupar productes nous, essent respectuós amb el medi ambient i també amb les llibertats personals i socials pròpies d'una societat europea", ha destacat el candidat. A més, Vila també ha reflexionat entorn els lligams entre el turisme i la cultura i ha dit que, "tot i tenir diferents objectius de base", han de "convergir cada dia més" perquè són determinants per aconseguir un turisme de qualitat.